avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de lauzie

Daca acum primesc stimulent de insertie dar urmeaza sa intru in concediu medical de lauzie, mai pot beneficia de stimulent pe durata acestui concediu pana la intrarea in cel de-al doilea concediu crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:49, 4 Martie 2013
1. Indemnizatia pentru concediu medical (inclusiv pentru concediul de aracina si lauzie) este asimilata veniturilor din salarii deci veti putea beneficia de stimulentul de insertie.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Se poate acorda stimulentul de inserţie pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare?

Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activităţi independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie mihaelaancuta mihaelaancuta In cazul in care reincep activitatea ( terminarea concediului de crestere copil) si intru in concediu medical incepand cu data de 01.02.2017 , beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie si concediu medical mihainicolau mihainicolau Buna ziua. Daca un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata si care beneficiaza in prezent de stimulentul de insertie, intra in concediu medical, ... (vezi toată discuția)
Pe perioada concediului de maternitate beneficiez de stimulentul de insertie? coles_alina coles_alina Eu am beneficiat de stimulentul de insertie pentru primul copil. In acest timp, am intrat in concediu de matarnitate cu al doilea. Pe aceasta perioada, pana ... (vezi toată discuția)