Buna ,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :am avut in luna Mai o amenda de rovinieta pentru care am facut plata in 3 conturi diferite ...o parte din suma am inregistrat 6581=4481 dar nu am mai inregistrat plata prin "casa"(neatentie #-o)plata este facuta ;am listat o balanta de verificare si
apar creditor la 4481 cu suma respectiva ,oare cum sa procedez acuma ?!
Multumesc mult !
Daca stiti care este perioada cand ati facut plata amenzii, in baza unei cereri, puteti solicita un duplicat al documentelor de plata (o copie), de la finante, pe care le puteti inregistra in registrul de casa, in baza unei dispozitii de plata si a unui decont de cheltuieli.
Daca partial din suma a fost achitata cash catre DRDP, si in acest caz puteti proceda la fel.
documentul platii exista doar ca nu stiam daca inregistrarea platii afecteaza si altceva in afara de registrul de casa ! pentru ca daca incerc sa fac inregistrarea , programul zice ca trebuie sa retiparesc situatiile de sfarsit !
Sa inteleg ca inregistrarea amenzii pe cheltuiala s-a facut doar partial (adica s-a inregistrat pe 6581 doar ce s-a platit)? sau s-a inregistrat integral pe cheltuiala si s-a inregistrat partial doar plata? este putin confuza exprimarea dvs.
In acest caz, inregistrarea diferentei de plata se face pe baza unei dispozitii de plata si a unui decont de cheltuieli (care reflecta faptul ca documentul justificativ ptr plata a fost adus mai tarziu decat data emiterii lui) si afecteaza registrul de casa, si evident registrul jurmal si balanta (in care nu se mai regaseste datoria din 448)