avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general plata neinregistrata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

plata neinregistrata

Buna ,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema :am avut in luna Mai o amenda de rovinieta pentru care am facut plata in 3 conturi diferite ...o parte din suma am inregistrat 6581=4481 dar nu am mai inregistrat plata prin "casa"(neatentie #-o)plata este facuta ;am listat o balanta de verificare si
apar creditor la 4481 cu suma respectiva ,oare cum sa procedez acuma ?!
Multumesc mult !
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
evghenii, utilizator
Cel mai recent răspuns: evghenii , utilizator 19:56, 4 Martie 2013
Daca stiti care este perioada cand ati facut plata amenzii, in baza unei cereri, puteti solicita un duplicat al documentelor de plata (o copie), de la finante, pe care le puteti inregistra in registrul de casa, in baza unei dispozitii de plata si a unui decont de cheltuieli.
Daca partial din suma a fost achitata cash catre DRDP, si in acest caz puteti proceda la fel.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
documentul platii exista doar ca nu stiam daca inregistrarea platii afecteaza si altceva in afara de registrul de casa ! pentru ca daca incerc sa fac inregistrarea , programul zice ca trebuie sa retiparesc situatiile de sfarsit !
Sa inteleg ca inregistrarea amenzii pe cheltuiala s-a facut doar partial (adica s-a inregistrat pe 6581 doar ce s-a platit)? sau s-a inregistrat integral pe cheltuiala si s-a inregistrat partial doar plata? este putin confuza exprimarea dvs.

s-a inregistrat integral pe cheltuiala dar s-a inregistrat partial plata ...scuze pentru exprimare ..!

In acest caz, inregistrarea diferentei de plata se face pe baza unei dispozitii de plata si a unui decont de cheltuieli (care reflecta faptul ca documentul justificativ ptr plata a fost adus mai tarziu decat data emiterii lui) si afecteaza registrul de casa, si evident registrul jurmal si balanta (in care nu se mai regaseste datoria din 448)

Alte discuții în legătură

Inregistrare dobanzi anaf lidiao lidiao Pot sa inregistrez 658.1 = 4311 cu suma penalitatiilor din fisa analitica de la anaf, si cand platesc penal.Sau mai exact cum sa ma reglez cu fisa analitica de ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile majorari Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua, as avea o intrebare: in urma unui proces verbal de control fiscal, a rezultat o plata de 111687 lei c/v majorari si penalitati, din care cont as ... (vezi toată discuția)
Majorari, va rog cititi Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua, un subiect interesant: in urma procesului verbal am de platit majorari si penalitati in suma de 185000 lei, care ar fi calea legala ca aceasta suma ... (vezi toată discuția)