avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cand a ramas definitiva sentinta din prima instanta?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cand a ramas definitiva sentinta din prima instanta?

Am si eu o intrebare la care nu ii gasesc un raspuns sigur. Am avut un proces si s-a dat o hotarare in prima instanta, hotarare pe care am atacat-o cu apel iar apoi , dupa primul termen, am renuntat la apel. Cand a ramas definitiva hotararea din prima instanta? Cand am renuntat la apel sau cand a expirat termenul de apel? Si care este art. din codul de procedura, actual sau vechi care reglementeaza aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: EmiliaO , utilizator 21:13, 4 Martie 2013
Nu ati renuntat la apel, pentru ca renuntarea se face după pronunţarea hotărârii şi până la expirarea termenului de apel.
Dvs. ati formulat cerere de retragere a apelului, care presupune existenţa unui apel deja declarat.
Prin retragerea apelului se pune capăt judecării cauzei, instanţa constatând că apelul a fost retras, ceea ce echivalează cu o pronunţare asupra căii de atac
Rămânerea definitivă a hotărârii primei instanţe se produce:
- la data expirării termenului de apel, dacă apelul a fost retras înăuntrul termenului;
- la data retragerii apelului, dacă aceasta a avut loc după expirarea termenului de apel.
Nu pot fi atacate cu recurs sentinţele împotriva cărora apelul a fost retras.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare penala definitiva sorana_g sorana_g Daca s.a respins in 26.09.2022 apelul penal ca tardiv introdus, hotararea primei instante pronuntata in 05.02.2022 la ce data ramane definitiva ? Multumesc ... (vezi toată discuția)