avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratii false la notar. terenul nu este grevat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratii false la notar. terenul nu este grevat de sarcini. sanctiune

poate fi desfiintat un contract de vanzare cumparare teren extravilan, incheiat in mai 2006, daca in momentul semnarii actului de catre vanzator, acesta declara in fata notarului ca nu este grevat de sarcini, insa dupa ceva vreme se constata ca terenul se afla arendat, cu contract valabil, iar arendasul, in prezent a formulat plangere penala impotriva vanzatorului pentru declaratii false, solicitand desfiintarea contractului?
Poate fi urmarit penal vanzatorul pentru aceste declaratii ?
Poate fi urmarit penal cumparatorul ?
Mai exista in vigoare dreptul de preemptiune la data intocmirii contractului ?
Poate fi desfiintat contractul , avand in vedere ca la data semnarii acestuia cumparatorul a fost de buna credinta si nu a cunoscut faptul ca terenul are contract de arendare valabil, fostul proprietar afirmand ca contractul a expirat ?
Actualul proprietar al terenului poate fi obligat sa continue contractul de arendare al fostului proprietar, in aceleasi conditii, pina la expirarea termenului pentru care a fost incheiat ?
Poate cere rezilierea acestuia , numai in instanta daca partile nu se inteleg sau exista alta cale ?
Contractul de arenda nu se desfiinteaza automat in momentul pierderii proprietatii asupra terenului ?
Cel mai recent răspuns: allex64 , utilizator 20:17, 21 Februarie 2009
1.da, 2. da, 3.nu, 4. da, 5.nu, 6.da,7.da, 8.nu.
1. Trebuie sa ingeleg ca exista posibilitatea ca actul sa fie desfiintat, iar terenul sa treaca in proprietatea arendasului ?
2. Eu de la cine o sa primesc banii, cum si cand ?
3. Singurul vinovat in acest caz este vanzatorul, care stia ca are contract de arendare valabil, dar a ascuns acest lucru ?
4. Functionarii Primariei nu aveau abligatia sa scrie in cuprinsul adeverintei de rol si certificatului fiscal ca terenul este arendat ?
5. Nu este si vina lor ?
6. Cum pot demonstra ca sunt cumparator de buna credinta ? La notar nu am fost insotit de nimeni, nu am martori ?
7. ce trebuie sa fac ?
Daca aveti posesia terenului nu trebuie sa faceti nimic .Daca arendasul ocupa terenul , in acesta situatie formulati actiune in revendcare impottriva arendasului .
1.Actiunea in revendicare se taxeasza la valoarea bunului revendicat.
Este vorba de valoarea bunului din actul de vanzare cumparare sau de alta valoare stabilita prin expertiza de instanta ?
2. taxa de timbru in acest caz este foarte mare, de accea va rog sa-mi spuneti daca nu pot formula o actiune avand ca obiect "obligatia de a face" ?
3. in situatia in care arendasul are contract de arendare valabil incheiat cu fostul proprietaf, ce sanse am sa pot castiga procesul ?
4.Daca arendasul va lucra terenul pana la expirarea contractului, cine primeste arenda ?
1.Evaluati dvs. bunul e urmeaza a fi revendiat , evident la o valoare la are va puteti permite taxa de timbru .
2.Nu vad solutionata favorabil pe obligatia de a face . La ce sa fie obligat arendasul?
3.In calitate de proprietar al terenului , din punctul meu de vedere aveti toate sansele .
4.Dvs. in calitate de proprietar primiti arenda .
Practic dvs. ati citit contractul de arenda sa puteti sa ne spuneti termenii contractului ?

Alte discuții în legătură

Contractul de arendare, reprezinta o sarcina ? allex64 allex64 1. contractul de arendare reprezinta o sarcina care nedeclarata la notar in momentul semnarii actului, poate duce la desfiintarea acestuia, daca arendasul cere ... (vezi toată discuția)
Am cumparat un teren agricol si vreau sa-l arendez unui arendas pe care il aleg eu Roull Roull am cumparat in octombrie 2014 un teren agricol si vreau sa-l arendez acum in martie-aprilie 2017, mentionez ca am primit bani de arenda pe noul teren anul ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract de arenda . buna ziua doresc să achiziționez ... andreea27 andreea27 Nulitate contract de arenda . Buna ziua Doresc să achiziționez un teren agricol , problema este că vânzătorii au încheiat un contract de arenda pe ... (vezi toată discuția)