1. contractul de arendare reprezinta o sarcina care nedeclarata la notar in momentul semnarii actului, poate duce la desfiintarea acestuia, daca arendasul cere acest lucru ?
2. poti fi urmarit penal pentru aceasta declaratie facuta in cuprinsul actului de vanzare cumparare ("imobilul nu este grevat de sarcini" desi exista contract de arendare valabil) ?
3. poate fi desfiintat actul de vanzare cumparare intocmit, de catre instanta penala ?
1.NU. Contractul de arendare nu reprezinta o sarcina asupra bunului imobil. Arendasul are doar un drept de preemtiune la instrainarea prin vanzare a bunului.
2.NU.
3.NU
Conform art. 8. din Legea nr.16/1994 - (1) Arendatorul este obligat să predea bunurile arendate în termenul şi în condiţiile stabilite, să garanteze pe arendaş de evicţiune totală sau parţială şi să execute toate celelalte obligaţii asumate prin contract.
Arendasul poate cere în justiţie rezilierea contractului de arendare pentru neîndeplinirea obligaţiilor de către dvs., situatie in care se pot pretinde daune pentru neexecutarea contractului.
1. Noul proprietar al terenului a notificat prin executor judecatoresc pe arendas, sa-i puna la dispozitie terenul, dar acesta refuza . Care este solutia ?
2. Sunt sanse sa fie urmarit penal, pentru tulburare de posesie, daca fac plangere penala impotriva acestuia ?
3. Nu am primit arenda pe terenul respectiv, deoarece arendasul afirma ca a trimis contravaloarea arendei fostului proprietar cu care are incheiat contract de arendare valabil. Ce trebuie sa fac ?
4. Pot depune cerere la APIA pentru a incasa eu subventia acordata , desi el lucreaza terenul ?
5. Eu doar platesc impozit, nu pot lucra terenul, nu primesc arenda. ce sa fac ?