avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contractul de arendare, reprezinta o sarcina ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contractul de arendare, reprezinta o sarcina ?

1. contractul de arendare reprezinta o sarcina care nedeclarata la notar in momentul semnarii actului, poate duce la desfiintarea acestuia, daca arendasul cere acest lucru ?
2. poti fi urmarit penal pentru aceasta declaratie facuta in cuprinsul actului de vanzare cumparare ("imobilul nu este grevat de sarcini" desi exista contract de arendare valabil) ?
3. poate fi desfiintat actul de vanzare cumparare intocmit, de catre instanta penala ?
Cel mai recent răspuns: allex64 , utilizator 06:01, 21 Februarie 2009
1.NU. Contractul de arendare nu reprezinta o sarcina asupra bunului imobil. Arendasul are doar un drept de preemtiune la instrainarea prin vanzare a bunului.
2.NU.
3.NU

Conform art. 8. din Legea nr.16/1994 - (1) Arendatorul este obligat să predea bunurile arendate în termenul şi în condiţiile stabilite, să garanteze pe arendaş de evicţiune totală sau parţială şi să execute toate celelalte obligaţii asumate prin contract.

Arendasul poate cere în justiţie rezilierea contractului de arendare pentru neîndeplinirea obligaţiilor de către dvs., situatie in care se pot pretinde daune pentru neexecutarea contractului.

Av.Mirela Mocanu
1. Noul proprietar al terenului a notificat prin executor judecatoresc pe arendas, sa-i puna la dispozitie terenul, dar acesta refuza . Care este solutia ?
2. Sunt sanse sa fie urmarit penal, pentru tulburare de posesie, daca fac plangere penala impotriva acestuia ?
3. Nu am primit arenda pe terenul respectiv, deoarece arendasul afirma ca a trimis contravaloarea arendei fostului proprietar cu care are incheiat contract de arendare valabil. Ce trebuie sa fac ?
4. Pot depune cerere la APIA pentru a incasa eu subventia acordata , desi el lucreaza terenul ?
5. Eu doar platesc impozit, nu pot lucra terenul, nu primesc arenda. ce sa fac ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de arendare annabela annabela Buna ziua tuturor. Am cateva nelamuriri referitoare la contractul de arendare. Odata cu abrogarea legii 16/1994 as dori sa stiu cine inregistreaza contractele ... (vezi toată discuția)
Declaratii false la notar. terenul nu este grevat de sarcini. sanctiune allex64 allex64 poate fi desfiintat un contract de vanzare cumparare teren extravilan, incheiat in mai 2006, daca in momentul semnarii actului de catre vanzator, acesta ... (vezi toată discuția)
Plata impozit arenda adipetroiu adipetroiu Buna Seara! Am un teren in arenda si am fost sa-mi ridic banii, am fost pus sa semnez acel act aditional, neexplicandu-mi ca exista 2 posibilitati de ... (vezi toată discuția)