avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa

Daca functionarii publici au programul de munca de la orele 8-16,nu au dreptul la pauza de masa?Daca da,va rog sa-mi spune-ti si la cate minute au dreptul.
In cazul in care activitatea se desfasoara la calculator atunci la fiecare ora lucrata se da o pauza de 10 minute?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:59, 5 Martie 2013
Buna ziua,

Aveti dreptul la pauză de masă, însă numărul de minute nu e stabilit expres de Codul muncii, ci poate fi stabilit prin CCM si RI.

Art. 134 - (1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

S-a mai discutat acest subiect pe forum www.avocatnet.ro/content/for...
Codul Muncii nu este aplicabil functionarilor publici ... Bugetarii care lucreaza in programul anuntat de la 8:00 la 16:00 nu au pauza de masa cuprinsa in acest interval orar.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa coco99 coco99 as dori sa stiu daca socitatea la care lucrez te poate obliga sa recuperezi pauza de masa de jumatate de ora.mentionez ca lucrez in schimburi trei la numar a ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa in timpul orelor de lucru ionut005 ionut005 buna seara!lucrez intr-o companie cu program normal de 8 ore ceea ce nu inteleg este ca incep dimineata la 8:30 si termin programul la 17:00. pauza de masa ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa a functionarilor din primarii Justitiarul711 Justitiarul711 Se stie ca in primarie programul de lucru este de 8 ore, fie ca este intre orele 8 si 16, fie intre 8,30 - 16,30. In cadrul acestui program de 8 ore(fara ... (vezi toată discuția)