felisana a scris:
.... adica mie daca imi moare sotul si nu am copii cu el, iar acesta are un frate... eu impart mostenirea cu fratele?
Da.
valy_gaby94 a scris:
sa inteleg si eu, muncesc o viata, iar averea mea sa revina si fratilor in loc sa i revina numai sotului? de ce ?
De ce? Pentru că nu v-aţi
organizat dvs. ...propria moarte. ªi atunci o organizează legea, dar cum
crede ea ca-i mai bine.
ªtiţi cum "gândeşte" legea? Cam aşa:
Dacă
îl/o iubea destul, îi lasa un testament (pentru că fraţii nu-s rezervatari, deci pot fi inlaturaţi de la mostenire).
ªi dacă nu i-a lăsat, noi ce facem? Pai ce facem? :hm:
Dam şi sotului ramas în viaţa şi fratelui celui ce-a murit.
Doamnelor, "durerea" de mai sus se trateaza cu câte o foaie A4.
ªi-i mai ieftina decat o floare de 8 martie ...ori, hai, un buchet mai sofisticat daca testamentul este autentificat.
:flowersblue: La multi ani doamnelor!
ªi ...cătaţi să vă interesaţi CUM vă puteţi organiza propria moarte
INAINTE de a inchide ochii vreunul dintre voi, nu lăsând pe seama celui/celei ce-o să rămână.
Si intr-un caz si-n celalalt pretul e acelaşi. Doar ca într-unul aflaţi şi CUM puteţi evita pagube, iar intr-altul, cel rămas află cât de adâncă e prapastia a ceea ce a pierdut şi cât îl costă să mai astupe din ea.
Nu ştiu cum se face că de ani de zile scriu pe forumul acesta, dar câteodată îmi vine să scriu pe uşa biroului meu "spital de urgenţă" (că aşa cred unii oameni că-i bine să te duci la avocat, ca la camera de gardă).
ªi, pentru că e o
mare confuzie în topicul acesta fac următoatrea prcizare:
Atunci când vorbim despre
frate/soră în materie de mostenire, ne referim intodeauna la fratele/sora MORTULUI, nu la alţi fraţi ai celor vii şi încă neingropaţi.
Daca vine vorba şi despre alţii, atunci trebuie sa precizăm exact despre ce vorbim.
Prin urmare, doamna
YME, dacă am înţeles bine, dvs. vorbiţi despre DOI fraţi: unul al mortului şi unul al soţiei motului.
Fratele
mortului nu poate fi curator al soţiei supravieţuitoare pentru că sunt în conflict de interese cu privire la mostenirea defunctului.