avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scutire de impozit pe venit parinte de copil cu grad ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scutire de impozit pe venit parinte de copil cu grad 1-grav

Buna ziua,
Vreau sa va intreb daca parintele unui minor cu grad 1 - grav este scutit de plata impozitului pe salariu.
In legislatie exista aceasta prevedere, dar am inteles ceva de genul ca nu
mai e de actualitate,sau ceva la modul asta.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Maria00 , utilizator 08:24, 21 Martie 2013
nu sunteti scutit de la plata impozitului pe salariu;nici chiar persoanele cu handicap nu mai sunt scutite la plata impozitului pe venit;

,, Persoanele fizice prevăzute la art. 42 lit. s) din Codul fiscal datorează impozit pe venit
pentru categoriile de venituri prevăzute la art. 41 din Codul fiscal,,

da,in situatia in care stati acasa pentru ingrijirea copilului cu handicap puteti primi o indemnizatie de la stat care e scutita de impozit.
Intre timp am discutat subiectul la serviciu si in cele din urma am aflat ca se poate. Astept sa vad rezultatul final.Va multumesc de raspuns.
Buna
Si pe mine ma intereseaza acest subiect.
Unul din parintii copilului cu handicap beneficiaza de scutire de impozit pe venit?
Cum se realizeaza aceasta?

Multumesc
Maria

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe venit din salariu pt părinții unui minor cu grad de handicap ioana-elena81 ioana-elena81 Sunt în concediu de îngrijire copil cu grad de handicap I pana la vârsta de trei ani...întrebare. ..as putea beneficia( eu sau sotul) de scutirea de la ... (vezi toată discuția)
Scutiri de impozite pentru persoanele cu handicap accentuat BG BG Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la actul normativ care prezinta scutirile de impozite de care beneficiaza o persoana cu handicap ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoana cu handicap Atee Atee Buna ziua! Am un copil cu handicap grav, surdo-mutism si handicap psihic , si am inteles ca din acest an s-a adoptat legislativ o prevedere prin care se ... (vezi toată discuția)