Buna ziua am comis o greseala destul de urata. Am infiintat o societate comerciala pe data de 30 mai 2012, iar de atunci pana in prezent toate platile catre stat, contributiile si impozitul pe venit le-am platit cu un CUI gresit. Platile erau facute automat din contul online. Eu am descoperit greseala abia cand statul a pus poprire pe contul firmei.
CUI-ul gresit apartine unei alte societati fara activitate care a spus ca ma va ajuta sa rezolv problema.
Stiu ca este o greseala infantila si mi-o asum, insa va rog sa ma ajutati cu procedura de rezolvare / actele necesare.
Trebuie sa conveniti cu reprezentantul fimei respective sa intocmeasca o adresa care sa sune cam asa:
"sc..., cui, sediu, reprezentata de...va aduce la cunostinta ca in datele de...., au fost incasate in contul firmei noastre sumele de..., sume ce nu ne apartin intrucat acestea au fost facute eronat in contul nostru de catre societatea.....
Prin urmare va comunicam ca suntem de acord si chiar solicitam transferarea acestor sume in contul.......deschis pe numele firmei....., cui.
Data, Semnatura, stampila"
Apoi faceti dumneavoastra o adresa catre ANAF, prin care solicitati transferul sumei din contul firmei respective in contul dumneavoastra, cu toate datele complete si corecte, la care atasati adresa emisa de firma ce a incasat banii si copii dupa documentele de plata, din care rezulta folosirea de catre dvs a CUI-ului gresit.
Cam asta e.
Multumesc foarte mult pentru raspuns! Sa inteleg ca este ceva ce se intampla si nu este doar un caz particular, cel al meu.
Gasisem mai devreme pe un alt site cum ca ar trebui sa fac o cerere de eroare materiala si o cerere de negatie din partea celeilalte societati. Are vreo legatura?
Din ce stiu eu, cererea de eroare materiala se refera la corectii de TVA, iar de cererea de negatie nu stiu sa va zic. Am avut insa o situatie similara, pe care am rezolvat-o asa cum v-am precizat; stiti insa ca uneori anumite demersuri mai depind si de aria teritoriala pe care se afla ANAF.
(o situatie similara care se referea la o plata lunara...dar presupun ca demersul este acelasi, indiferent de perioada)
Da, parca se muleaza.
Din experienta va spun ca atunci cand banii intra in contul altui operator economic, pentru transferul sumei, aveti nevoie de acordul acelui operator. Cel putin asa am avut nevoie in judetul din care sunt.