avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... virat contributie pensie pfa in cont gresit?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

virat contributie pensie pfa in cont gresit?

buna ziua
am si eu o intrebare
la decembrie 2012 am achitat prin OP plata contributie la pensie pentru sept-decembrie 2012, doar ca am gresit contul in care trebuia sa trimit banii. Mentionez ca eu apartin de anaf Hotarele (comuna din jud Giurgiu) si am achitat in contul anaf Giurgiu.
se considera totusi plata sau nu avand in vedere ca este acelasi judet?
apar penalitati? ce pot face sa indrept greseala?
multumesc anticipat?
Cel mai recent răspuns: Mirela Durnea - Expert contabil , Contabil 11:34, 27 Ianuarie 2013
Faceti o cerere la unitatea de Trezorerie la care ati facut viramentul eronat sa vireze suma in contul care trebuie
Platile catre ANAF se inregistreaza in functie de codul fiscal al beneficiarului pe care l-ati precizat in continutul OP-ului.
Faceti o verificare solicitand o "fisa a platitorului" pentru codul dvs fiscal si daca suma platita nu a stins obligatiile dumneavoastra de plata, trebuie sa faceti o adresa catre ANAF Hotarele in care precizati exact ce s-a intamplat, la care atasati copia dupa OP si solicitati transferarea sumei platite, in contul corect (indicandu-l).
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensii pfi echinococuta echinococuta buna ziua am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta. in decembrie 2012 am achitat prin OP plata pensiilor pentru perioada 09-12.2012 pentru pfi.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Plata pensii pfi echinococuta echinococuta buna ziua am si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta. in decembrie 2012 am achitat prin OP plata pensiilor pentru perioada 09-12.2012 pentru pfi.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal croberta croberta Incepand cu 01,2021 o institutie isi schimba domiciliul fiscal in alta localitate a aceluiasi judet (se pastreaza codul fiscal). In mod eronat , in luna ... (vezi toată discuția)