Buna ziua,
in urma depunerii cererii la Judecatorie, s-a dat un termen scurt. Cum decurg aceste procese pt acordarea personalitatii juridice ? practic nu exista 2 parti, paratul nu exista. Cum se desfasoara procesul? Se striga solicitantul si, daca nu se mai solicita alte acte, ramane in ponuntare?
Apoi, dupa admitere, ce e de facut? Trebuie mers cu hotararea redactata si investita cu formula executorie la financiar?
Ce alti pasi mai sunt de urmat pentru a putea functiona asociatia?
multumesc mult pentru nelamuriri, toti am fost incepatori :)
In maxim 2 saptamani dupa pronuntare, depuneti o cerere pentru eliberarea Sentintei civile (incheierea judecatoreasca pronuntata in sedinta publica de judecator) si a Certificatului de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, aflat la grefa Judecatoriei. Cereti 4-5 copii autentificate de fiecare.
La Administratia Finantelor Publice unde aveti sediul depuneti un dosar cu urmatoarele acte: Statut, Act constitutiv, incheierea judecatoreasca, Certificatul de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (copii), timbrul fiscal, 2 formulare “cod 010” (pe care vi le da inspectorul fiscal) completate. Eliberarea Codului Fiscal (act autentic) dureaza 10 zile. ONG-urile nu primesc numar de inregistrare.
Deschiderea contului bancar: vi se va cere Statutul si Actul Constitutiv, incheierea judecatoreasca, Certificatul de Inregistrare Fiscala (in original sau copie legalizata) care se inapoiaza si o fotocopie (care se retine). Trebuie ca impreuna cu asociatii (desemnati sa exercite operatiuni bancare) sa semnati si sa stampilati documentele. Deci faceti-va si stampila.
Va multumesc mult! Mi-ati fost de un real ajutor in acest demers al meu.Fara ajutorul dumneavoastra m-as fi lovit de multe piedici.
Multumesc inca o data!
Cu date Despre sedinta de judecata ma poate ajuta cineva? E in sedinta publica sau in camera de consiliu?