avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie - termen de judecata si ce e de facut ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie - termen de judecata si ce e de facut ulterior

Buna ziua,
in urma depunerii cererii la Judecatorie, s-a dat un termen scurt. Cum decurg aceste procese pt acordarea personalitatii juridice ? practic nu exista 2 parti, paratul nu exista. Cum se desfasoara procesul? Se striga solicitantul si, daca nu se mai solicita alte acte, ramane in ponuntare?
Apoi, dupa admitere, ce e de facut? Trebuie mers cu hotararea redactata si investita cu formula executorie la financiar?
Ce alti pasi mai sunt de urmat pentru a putea functiona asociatia?
multumesc mult pentru nelamuriri, toti am fost incepatori :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 8 Aprilie 2013
In maxim 2 saptamani dupa pronuntare, depuneti o cerere pentru eliberarea Sentintei civile (incheierea judecatoreasca pronuntata in sedinta publica de judecator) si a Certificatului de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, aflat la grefa Judecatoriei. Cereti 4-5 copii autentificate de fiecare.
La Administratia Finantelor Publice unde aveti sediul depuneti un dosar cu urmatoarele acte: Statut, Act constitutiv, incheierea judecatoreasca, Certificatul de inscriere in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (copii), timbrul fiscal, 2 formulare “cod 010” (pe care vi le da inspectorul fiscal) completate. Eliberarea Codului Fiscal (act autentic) dureaza 10 zile. ONG-urile nu primesc numar de inregistrare.
Deschiderea contului bancar: vi se va cere Statutul si Actul Constitutiv, incheierea judecatoreasca, Certificatul de Inregistrare Fiscala (in original sau copie legalizata) care se inapoiaza si o fotocopie (care se retine). Trebuie ca impreuna cu asociatii (desemnati sa exercite operatiuni bancare) sa semnati si sa stampilati documentele. Deci faceti-va si stampila.
@ george_neagu

Va multumesc mult! Mi-ati fost de un real ajutor in acest demers al meu.Fara ajutorul dumneavoastra m-as fi lovit de multe piedici.
Multumesc inca o data!

Cu date Despre sedinta de judecata ma poate ajuta cineva? E in sedinta publica sau in camera de consiliu?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cererea de inscriere se judeca in camera de consiliu ...
freeelis a scris:

Cererea de inscriere se judeca in camera de consiliu ...

Multumesc mult!
Deci nu trebuie sa ma prezint.
Este mai bine sa fiti acolo ...

Alte discuții în legătură

Respingere cerere de acordare a personalitatii juridice Oanamares Oanamares Dupa introducerea cererii de acordare a personalitatii juridice, cu toate actele necesare, complete si verificate in fata mea de catre registratoare, actiunea ... (vezi toată discuția)
Sentinta in fond funciar se ataca direct la curtea de apel? Balaurul Balaurul Buna ziua, Constat, pe site-ul Judecatoriei Valenii de Munte, ca \"[i]Respinge cererea ca neîntemeiată. Respinge ca neîntemeiată cererea intimatei ... (vezi toată discuția)
Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)