avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie - termen de judecata si ce e de facut ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie - termen de judecata si ce e de facut ulterior

Buna ziua,
in urma depunerii cererii la Judecatorie, s-a dat un termen scurt. Cum decurg aceste procese pt acordarea personalitatii juridice ? practic nu exista 2 parti, paratul nu exista. Cum se desfasoara procesul? Se striga solicitantul si, daca nu se mai solicita alte acte, ramane in ponuntare?
Apoi, dupa admitere, ce e de facut? Trebuie mers cu hotararea redactata si investita cu formula executorie la financiar?
Ce alti pasi mai sunt de urmat pentru a putea functiona asociatia?
multumesc mult pentru nelamuriri, toti am fost incepatori :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 8 Aprilie 2013
Calea de atac nu mai este recursul, ci apelul. Cu durata e greu de estimat, pentru ca termenele sunt considerate de judecatori ca fiind "de recomandare" adica daca ei considera ca nu le pot respecta, le incalca si gata... chiar unde legea prevede expres termene scurte, unele instante dau termene lungi... Deci depinde mult de instanta, nu e practica unitara...
PE incheierea mea e mentionata ca si cale de atac, RECURSUL in termen de 5 zile si nu apelul.
La ce data fusese inregistrata la instanta cererea? Ca poate era inregistrata demult, inainte de intrarea in vigoare a Noului Cod de procedura civila, in 15.02.2013, si atunci ii este aplicabil vechiul cod si se explica... Altfel e probabil o eroare de redactare...
Este pe noua procedura. Actiunea a fost introdusa ulterior datei de 14.02.2013.
In acest sens, hotararea pronuntata se ataca cu apel .. Termenul de apel fiind de 5 zile si curge de la data pronuntarii, pentru cei care au fost prezenti, si de la data comunicarii, pentru cei care au lipsit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere cerere de acordare a personalitatii juridice Oanamares Oanamares Dupa introducerea cererii de acordare a personalitatii juridice, cu toate actele necesare, complete si verificate in fata mea de catre registratoare, actiunea ... (vezi toată discuția)
Sentinta in fond funciar se ataca direct la curtea de apel? Balaurul Balaurul Buna ziua, Constat, pe site-ul Judecatoriei Valenii de Munte, ca \"[i]Respinge cererea ca neîntemeiată. Respinge ca neîntemeiată cererea intimatei ... (vezi toată discuția)
Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)