avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie - termen de judecata si ce e de facut ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie - termen de judecata si ce e de facut ulterior

Buna ziua,
in urma depunerii cererii la Judecatorie, s-a dat un termen scurt. Cum decurg aceste procese pt acordarea personalitatii juridice ? practic nu exista 2 parti, paratul nu exista. Cum se desfasoara procesul? Se striga solicitantul si, daca nu se mai solicita alte acte, ramane in ponuntare?
Apoi, dupa admitere, ce e de facut? Trebuie mers cu hotararea redactata si investita cu formula executorie la financiar?
Ce alti pasi mai sunt de urmat pentru a putea functiona asociatia?
multumesc mult pentru nelamuriri, toti am fost incepatori :)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:20, 8 Aprilie 2013
Apelul se va depune la instanta a carei hotarare o atacati cu apel ... prin cererea de apel veti mentiona ca hotararea pronuntata de prima instanta este nelegala si netemeinica. pentru motivele urmatoare .....

Cererea de apel va cuprinde:
a) numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul sau resedinta partilor ori, pentru
persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si, dupa caz, codul unic de inregistrare sau
codul de identificare fiscala, numarul de inmatriculare in registrul comertului ori de inscriere in
registrul persoanelor juridice si contul bancar. Daca apelantul locuieste in strainatate, va arata
si domiciliul ales in Romania, unde urmeaza sa i se faca toate comunicarile privind procesul;
b) indicarea hotararii atacate;
c) motivele de fapt si de drept pe care se intemeiaza apelul;
d) probele invocate in sustinerea apelului;
e) semnatura.

Stiti cumva de ce a considerat-o neintemeiata cererea dvs?
Nu, respingerea am gasit-o pe portal just. Astazi am avut termenul.
Sincera sa fiu nu mai inteleg pe ce baza se dau aceste hotarari. Ni s-au solicitat inscrisuri pe care le-am depus. Presedinta chiar a incuviintat in sedinta ca dosarul este complet. Facem aceasta asociatie pentru ca fata mea este hipoacuzica si mai are nevoie de o operatie foarte costisitoare. Ar fi trebuit sa depun si actele medicale la dosar?
Care este motivarea instantei pentru respingerea actiunii?
Nu stiu care este motivul. Astazi am fost la judecatorie si mi s-a spus ca dureaza pana la o luna de zile sa se redacteze hotararea. Pe site nu scrie decat ca este respinsa ca fiind neintemeiata. In conditiile in care am 5 zile (nici nu stiu daca sunt calendaristice sau lucratoare) pentru apel si hotararea nu o pot obtine inca, la ce sa fac apelul? Cum pot proceda?
Se pare ca sunt din ce in ce mai multe cereri de acordare a personalitatii juridice care se resping din start, fara apelare pentru a rectifica neregulile.
mie mi-a fost comunicata vineri. motivarea e cel putin hilara. O greseala minora de redactare.
Si pentru asta s-a respins.
Voi face Recurs.
Va rog, spuneti-mi cat dureaza pana se judeca recursul. Se fixeaza tot un termen scurt, ca si la prima introducere a actiunii?

Alte discuții în legătură

Respingere cerere de acordare a personalitatii juridice Oanamares Oanamares Dupa introducerea cererii de acordare a personalitatii juridice, cu toate actele necesare, complete si verificate in fata mea de catre registratoare, actiunea ... (vezi toată discuția)
Sentinta in fond funciar se ataca direct la curtea de apel? Balaurul Balaurul Buna ziua, Constat, pe site-ul Judecatoriei Valenii de Munte, ca \"[i]Respinge cererea ca neîntemeiată. Respinge ca neîntemeiată cererea intimatei ... (vezi toată discuția)
Cand se face apel sau recurs la o hotarare judecatoreasca? carmenbn carmenbn Sotul meu este parte intr-un proces,care s-a incheiat in aprilie. Pe site apare asa:\\"Solutia pe scurt: Respinge cererea principală, ca neintemeiata. ... (vezi toată discuția)