Buna ziua,
in urma depunerii cererii la Judecatorie, s-a dat un termen scurt. Cum decurg aceste procese pt acordarea personalitatii juridice ? practic nu exista 2 parti, paratul nu exista. Cum se desfasoara procesul? Se striga solicitantul si, daca nu se mai solicita alte acte, ramane in ponuntare?
Apoi, dupa admitere, ce e de facut? Trebuie mers cu hotararea redactata si investita cu formula executorie la financiar?
Ce alti pasi mai sunt de urmat pentru a putea functiona asociatia?
multumesc mult pentru nelamuriri, toti am fost incepatori :)
Legea prevede ca e camera de consiliu, nu sedinta publica, e procedura necontencioasa si ca nu se face citarea petentului decat la un al doilea termen, daca la primul judecatorul constata ca ar fi ceva probleme in dosar... Exista insa unele judecatorii care, nu stiu pe ce temei, judeca cererile de acordare a personalitatii juridice in sedinta publica, citeaza ONG-ul...
Deci sa inteleg ca in camera de consiliu se judeca in lipsa? Ne este acceptata prezenta sau stam pe langa usi? Poate cineva sa detalieze cam ce si cum se intampla in aceasta faza?
judecarea in camera de consiliu fara citarea partii nu inseamna ca daca afli de termen si te prezinti nu te primeste si nu te asculta. Desi se pare ca exista instante care interpreteaza in felul asta conceptul de camera de consiliul fara citarea partilor, ceea ce in opinia mea nu este corect....
Daca legea prevede expres ca, cererea se judeca fara citarea partlor , atunci prezenta in sala de judecata a reprezentanților ONG-ului nu este obligatorie...
In cazul in care cerintele legale pentru constituirea asociatiei nu sunt indeplinite, judecatorul, la expirarea termenului prevazut la art. 8 alin.(2) din OG nr.26/2000, il va cita, in camera de consiliu, pe reprezentantul asociatiei, punandu-i in vedere, in scris, sa remedieze neregularitatile constatate.
Cererea noastra a fost respinsa: "Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de petenta Asociaţia Vreau să Aud. Cu apel în 5 zile de la pronunţare."
Ce e de facut in continuare? Unde se depun actele pentru apel? Si ce ar trebui sa contina in plus fata de ce se cere prin lege ca sa facem cererea sa fie intemeiata?