avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals - fisa de inmatriculare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals - fisa de inmatriculare

Buna seara ! V-as ramane profund indatorat daca m-ati ajuta intr-o problema cu care ma confrunt ! In luna august anul trecut, avand nevoie de o suma de bani, am imprumutat de la o persoana suma de 3.000 de euro, persoana care mi-a cerut in schimb sa gajez creditul cu autoturismul proprietate personala, autoturism care pe piata avea pretul de aprox. 7.000 de euro. Creditorul, m-a obligat sa facem un contract de vanzare -cumparare intre noi, contract care se punea in aplicare daca nu reuseam sa restitui in termen suma de bani imprumutata . Nu am reusit sa restitui la termen suma imprumutata, motiv pentru care creditorul a inmatriculat autoturismul pe numele lui. De curand, uitandu-ma prin actele de vanzare -cumparare, am observat ca fisa de inmatriculare a autoturismului, semnata de mine, ( vanzator) si de creditor (cumparator), a fost redactata gresit !! Numarul de inmatriculare inscris pe fisa, nu corespundea cu numarul de inmatriculare real !!! Intrebarea mea este : cum a reusit cumparatorul sa inmatriculeze autoturismul avand o fisa de inmatriculare gresit redactata, daca nu a refacut respectiva fisa falsificand semnatura mea ! Ce masuri ar trebui sa iau in aceasta speta ??? Ma pot adresa autoritatilor pentru a depista daca autoturismul a fost inmatriculat in urma unui fals ?? Si anume semnatura mea pe respectiva fisa de inmatriculare ! Cu multa stima, va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: cosmintt26 , utilizator 21:38, 8 Martie 2013
Puteţi face un astfel de demers fisa de înmatriculare incorect întocmită cu siguranţă nu putea sa fie efectuata înmatricularea, însă în plan practic contractul de vânzare cumpărare a fost semnat de dvs, astfel ca trebuie sa analizati eficienta demersului.
carei institutii m-as putea adresa ? Va multumesc pentru raspuns !!!!!
IGPR Direcţia Poliţie Rutiera solicitaţi un duplicat al fisei din dosarul de înmatriculare.
Puteti incerca,dar este vorba de o greseala de forma nu de fond!
Actul translativ de proprietate este contractul de vanzare -cumarare pe care am inteles ca l-ati semnat,precum si fisa de inmatriculare,deci gresala strecurata referitoare la nr de inmatriculare nu afecteaza fondul!
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
remus11, utilizator
Atentie!!!
Daca i-ai dat omului si certificatul fiscal atunci el a putut inmatricula masina fara fisa de inmatriculare de la dvs.
Cu alte cuvinte ii trebuia o fisa de inmatriculare doar cu numele lui daca avea deja certificatul fiscal de la dvs.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare autoturism versus certificat de la circumscriptia fiscaladin care sa rezulte proprietarul autorurism utiliyator utiliyator Buna ziua Va rog , cum pot demonstra faptul ca sunt proprietarul unui autoturism? Cu contractul de vanzare incheiat pe numele meu sau cu certificatul de la ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)