avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri succesive
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri succesive

Buna ziua,

As dori sa va cer parerea in legatura cu o problema de succesiune. In decursul ultimilor 3-4 ani, prietenei mele i-au decedat ambii parinti si mama si a ramas practic singura (a fost crescuta fara tata).

Acum se pune problema realizarii actelor de succesiune pe numele ei si aparent are nevoie de mai multe acte: intai de la bunic la bunica, apoi de la bunica la mama si abia la final de la mama ea, fiecare dintre aceste acte implicand costuri enorme. Nu au fost facute la timp tot din motive financiare, iar acum devine necesar un astfel de act.

Mie mi se pare putin cam ciudat acest lucru. Alte persoane care sa aiba drepturi la mostenire nu mai exista si nu vad de ce nu s-ar putea face direct de la bunic catre ea. Nu vad cum ai putea face un act de succesiune pentru o persoana decedata. Costurile sunt deja foarte mari pentru un singur act, daca mai trebuie facute inca doua deja devin exorbitante...

M-ati putea lamuri, va rog, in aceasta privinta?
Cel mai recent răspuns: IonutBB , utilizator 11:02, 7 Martie 2013
Nu aveti alta posibilitate legala decat sa deschideti aceste succesiuni.

Bunurile nu pot trece direct de la bunic la nepoata pentru ca succesiunile s-au deschis succesiv, parintii mostenind bunicii si fiica pe parintii ei.

Au existat persoane care au avut acest drept succesoral si el nu se poate omite la acest moment pt ca persoanele nu mai sunt in viata.

Prietena dvs nu ar avea vocatie succesorala decat la mostenirea parintilor, nu si la bunici.
Am inteles, va multumesc frumos pentru raspuns si pentru timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Mostenire-succesiune marrianne42 marrianne42 Buna ziua! Tatal meu a decedat acum 9 ani,mama ramasa in casa in care a locuit cu tata si cu bunicii mamei (acestia fiind decedati de mai mult timp).Mama a ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral georgeion georgeion Sotia are drept de succesiune asupera mostenirii din partea sotului decedat in conditiile in care la sotul nu a avut deschisa succesiunea dupa parintii ... (vezi toată discuția)