avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Lege care reglementeaza detinerea si folosirea ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Lege care reglementeaza detinerea si folosirea spray-ului cu piper

Buna ziua!As dori sa stiu daca este vreo lege care sa reglementeze legalitatea detinerii unui spray cu piper si conditiile in care poate fi folosit.M-ar interesa,de exemplu, intr-o situatie ipotetica ca aceea in care as fi atacata de o persoana pe strada si eu ma apar dandu-i acestuia cu spray cu piper,risc sa fiu sanctionata desi doar m-am aparat.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:21, 7 Martie 2013
Spre-yul cu piper este potrivit legii romane o arma neletala de autoaparare.
Legea nr.295/2004 prevede la Art. 63 - "
Uzul de arma neletala destinata pentru autoaparare: 1) Titularii dreptului de a purta si folosi arme neletale, destinate pentru autoaparare, pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate"


Art.62 aliniatul 3) Armele neletale pot fi detinute si, dupa caz, purtate si folosite de persoane fizice sau juridice, cu conditia inregistrarii acestora la autoritatile competente, in conditiile prevazute de prezenta lege" .

In concluzie, trebuie sa inregistrati aceasta arma neletala de autoaparare la politie pentru a o putea folosi in mod legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spray autoaparare piper aby12 aby12 Buna ziua, doresc sa stiu daca spray-ul de autoaparare pe baza de piper tb declarat la Politie pt a-l putea detine? Daca mi se acorda dreptul de a-l detine, ... (vezi toată discuția)
De ce ai nevoie pentru a deține un spray paralizant? Alina123456789 Alina123456789 Buna ! Stiu ca pentru port arma îți trebuie permis . Pentru spray paralizant ai nevoie de ceva ? (vezi toată discuția)
Detinerea si utilizarea spray-ului cu piper sau a electrosocului in scopul autoapararii. zEneca123 zEneca123 Am 18 ani, doar ce mi-am luat permisul de conducere si sunt la fel de constient ca si voi cate persoane recalcitrante si impulsive care pot deveni usor un ... (vezi toată discuția)