avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cursuri de recalificare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cursuri de recalificare

Buna ziua.
Suntem un grup de 75 de persoane majoritatea cu o vechime de peste 25 de ani in acelasi domeniu.In urma cu o luna si jumatate am fost instiintate de catre patron ca lichideaza firma si nu am mai avut de lucru.De atunci nu ne-am mai primit salariile cu toate ca ni s-a promis ca o sa fim platite cu 75% din salariu plus un salariu compensatoriu.Si de asemenea se intarzie cu depunerea actelor pentru somaj iar de curand am aflat ca trebuie sa facem cursuri de recalificare.Este posibil sa fim obligate sa facem cursuri de recalificare si sa nu ni se mai acorde somaj ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 19 Februarie 2009
Vi s-au comunicat deciziile de concediere sau este vorba despre intrerupere temporara a activitatii ? Cine v-a anuntat ca trebuie sa urmati cursuri de recalificare? Dreptul la ajutorul de somaj se naste doar din momentul incetarii contractului de munca, nu mai devreme.
Persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj sunt obligate sa participe la programele de formare profesionala oferite si organizate de agentiile pentru ocuparea fortei de munca, precum si la examenul de absolvire a acestora.
Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc la data refuzului nejustificat de a participa la servicii pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala sau la data intreruperii acestora din motive imputabile persoanei.
Asadar, numai daca beneficiati de indemnizatia de somaj sunteti obliga sa urmati acele cursuri de recalificare organizate de AJOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot refuza cursul de formare profesionala de la ajofm ? seby tf seby tf Buna ziua,am si eu o rugaminte la dvs. daca ma puteti ajuta.Cand am fost la ajofm pentru a-mi depune dosarul pentru indemnizatia de somaj,o doamna de acolo m-a ... (vezi toată discuția)
Somaj- cursuri de recalificare elensita elensita Am fost profesor pana in august 2011, iar acum, datorita sistemului, nu am prins post si, drept urmare mi-am depus dosarul la somaj.Doresc sa stiu in cat timp ... (vezi toată discuția)
Obligativitate curs de la somaj flore_inger flore_inger Buna spuneti-mi va rog daca cei de la somaj ma poate obliga sa fac un curs de la ei.astept raspuns..multumesc (vezi toată discuția)