avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Model PV de neacceptare amedierii
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Model PV de neacceptare amedierii

Va rog, am nevoie de un PV de neacceptare a medierii.
Multumesc.
Exista un PV de neacceptare a medierii (care se elibereaza pt. cazurile prev. de art. 43 (3) din lege...dar nu il gasesc pe siteul CdM.
Nu este vorba despre PV pt sedinta de informare ci asa cum am aratat mai sus, pt. cazurile prev.de art. 43(3) din lege,.(pt o cerere de mediere depusa de partea care a initiat medierea, cerere urmata de un contract de premediere si emiterea a trei invitatii pt. persoana invitata la mediere.)
PROCES-VERBAL nr. xx/xx.xx.xxxx

Încheiat astăzi, data de mai sus, ora xx.xx conform prev. art. 2 alin.(1ind1) din Legea nr. 192/2006

În baza solicitării formulate la data de xx.xx.xxxx, în temeiul art. 43 alin. (1) din Legea nr. 192/ 2006, d-lui mediator .........., autorizat prin Hotărârea nr. .....din ......... a Consiliului de Mediere, autorizaţie seria ........ eliberată la data de ..........., a fost programată astăzi şedinţa de informare privind avantajele medierii, în acord cu prevederile legale, la care s-a prezentat:

Dl/Dna ……………….……………………………, domiciliat(ă) în............................................., str. ...........…........................................, nr. ….., bl. .….., sc. ….., ap. ….., judeţul ........................................., identificat(ă) prin CI seria …...…, nr. …………...………, CNP…….....……………………….......……. /SC …………..…............................……………., cu sediul în ………............................................, str. .............…...................................., nr. ….., bl. ….., sc. ….., ap. …….., judeţul ............................................, înregistrată la O.R.C. sub nr. ……………………….., având codul de înregistrare fiscală (CIF) nr. …….……………….., reprezentată prin Dl/Dna ……………….……………………………, domiciliat(ă) în............................................., str. ...........…........................................, nr. ….., bl. .….., sc. ….., ap. ….., judeţul ........................................., în calitate de .................................................

Obiectul conflictului părţilor este reprezentat de…………………………………………………… şi
face obiectul dosarului nr……../……../……….., aflat pe rolul …………………………….

Motivul pentru care nu s-a putut realiza informarea părţilor a fost acela că partea convocată ..……………………...………
-a refuzat în scris participarea la şedinţa de informare privind avantajele medierii;
-nu a răspuns invitaţiei la şedinţa de informare privind avantajele medierii;
-nu s-a prezentat la locul, data şi ora fixate pentru şedinţa de informare privind avantajele medierii;

Acest proces-verbal a fost încheiat astăzi, xx.xx.xxxx, în 2 (două) exemplare originale, unul pentru parte şi unul pentru mediator.

Eliberarea procesului-verbal a fost realizată în mod gratuit de către mediator.

MEDIATOR
............

Semnătură parte/act de identitate

.........................../CI xx/xxxxxx

Acesta este un PV de informare iar eu am intrebat de PV de neacceptare a medierii.
Partea care a initiat procedura medierii (solicitantul) nu a facut-o pt informare ci pt mediere efectiva. In acest sens a fost incheiat un contract de pregatire a medierii si apoi au fost emise doua invitatii catre partea invitata, insa aceasta nu s-a prezentat de doua ori la rand la datele fixate pt semnarea contractului de mediere.
Indiferent de ce a facut-o, procedura e aceeasi. Mai intai se face informarea. In lipsa ei, nu se poate incheia contract de mediere. Partea invitata trebuie sa accepte intai sa se prezinte la informare, acceptul eventual pentru mediere se da doar la finalul sedintei de informare.

Lipsa partii la sedinta de informare echivaleaza cu neacceptarea medierii.

Nu am cunostinta de un proces verbal de tipul celui solicitat de dumneavoastra si din raspunsurile colegilor mei, se pare ca nici ei nu au. Ca sa se incheie un proces verbal, trebuie sa fie minim doua parti: mediatorul (care il elibereaza) si partea caruia ii este adresat. Daca partea in cauza nu se prezinta la mediator, ce proces verbal de neacceptare sa elibereze mediatorul si cui?!
El ii va elibera doar solicitantului (initiatorul procedurii) procesul verbal care atesta demersurile facute de acesta si motivul pentru care informarea a esuat, deci medierea nu ar fi avut cum sa aiba loc.

Daca partea invitata s-ar prezenta, s-ar face informarea, iar la finalul ei s-ar elibera certificatul de informare. In acesta, la final, se trece optiunea partilor sau a uneia dintre parti de neacceptare a medierii.

Intr-adevar art.43 alin 3 din legea medierii spune ca in situatia in care partea invitata la mediere nu raspunde la invitatie , medierea se considera neacceptata .
Nici eu nu am gasit un asemenea model si cred ca pana atunci va trebui sa facem un proces-verbal asemanator cu cel de informare , dar bineinteles cu cateva modificari ( articolul de lege , faptul ca l-ati convocat de doua ori si nu a raspuns invitatiei acest lucru insemnand ca nu a acceptat medierea, si bineinteles sa se numeasca `proces-verbal de neacceptare a medierii` ) .
Mediatorul elibereaza acest proces verbal de neacceptare a medierii , partii care a apelat la mediere si care astepta un raspuns de la cel cu care dorea sa desfasoare medierea .

PS. Aveti dreptate , partea care a solicitat medierea trebuie totusi , sa primeasca un inscris de la dvs., pentru toate aceste demersuri facute chiar daca ele au ramas fara rezultat...
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Carmen Faur, Mediator

Alte discuții în legătură

Contract de pregatire a medierii - invitatie parte ContSters277797 ContSters277797 Am contactat un mediator si am incheiat un contract de premediere cu acesta. Am convenit asupra datei intalnirii, acesta urmand sa instiinteze cealalta parte. ... (vezi toată discuția)
Despre certificatul de mediere florenta_22 florenta_22 Buna ziua, Ma intereseaza cand se elibereaza certificatul de informare,atat in cazul cand este pe rol si inainte de a inainta in instanta,daca eu ca reclamant ... (vezi toată discuția)
Prezenta 2 parti din trei la informare, ce se elibereaza? Ramona24 Ramona24 Invit la informare 3 parti , una precizeaza ca poate in alta zi decat cea fixata, accept sa informez separat in doua zile 3 parti. In prima z i ... (vezi toată discuția)