avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

In cazul in care firma nu ti-a dat cartea de munca inapoi dupa demisionare de la locul de munca si intre timp firma a devenit falita, cum se poate recupera aceasta carte de munca??? multumesc
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 00:56, 20 Februarie 2009
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
Daca firma este in faliment, va puteti adresa ITM-ului pentru recuperarea carnetului de munca.
Daca carnetul de munca a fost tinut la ITM , va adresati cu o cerere ITM-ului si veti primi carnetul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cartea de munca Ginelinho Ginelinho salut!!! se poate retine cartea de munca in cazul in care demisionezi si ai o datorie la firma respectiva (bani imprumutati)??? (vezi toată discuția)
Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Recuperare carte de munca getaflory getaflory Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pot sa imi recuperez cartea de munca de la o firma de confectii unde am semnat un contract ca daca plec de la firma mai ... (vezi toată discuția)