avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Linie credit prelungita - cum se inregistreaza?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Linie credit prelungita - cum se inregistreaza?

Am avut o linie de credit pe 6 luni,pana la data de 01.03.2013, care s-a transformat si prelungit total suma in credit cu rambursari lunare pe o perioada de 12 luni: cum sa inreg acest credit ? Il las in continuare ca si linie de credit sau il trec in 1621?
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: lenuivan , utilizator 13:52, 8 Martie 2013
sunt de parere ca trebuie inregistrat in 162.
utilizare linie credit
5121=5191
rambursare linie credit/ sau plata lunara
5191=5121
dobanda
666=5121

1621 se foloseste pt credite bancare pe termen lung >1an
din cate stiu eu linile de credit nu pot fi mai mari de 1 an
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
radumuresan, utilizator
Ati avut o linie de credit pentru 6 luni, iar acum beneficiati de un alt produs bancar: un credit pe termen scurt (12 luni). Din punctul meu de vedere, un credit pe termen scurt se inregistreaza in Contul 519 „Credite bancare pe termen scurt“ (cont in care, este adevarat, se tine si evidenta liniilor de credit - care sunt considerate credite pe termen scurt)
multumesc frumos tuturor, o sa-l consider in continuare linie de credit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare linie de credit mary_catalina mary_catalina Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o situatie similara. Linia de credit pe care o are societatea este in valuta (23000 euro). nu avem ... (vezi toată discuția)
Monografie contabila linie de credit kamy_nora kamy_nora Buna ziua ! Societatea la care lucrez a contractat o linie de credit din contul curent, in valoare de 300.000 lei, pe o perioada de 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Linie credit transformata in credit cu rata lunara Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Am avut o linie de credit care se va transforma in credit cu rate lunare pe o durata de 48 luni ? Care este inregistrarea contabila in ce cont ... (vezi toată discuția)