avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 831 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere. Conditii de reziliere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere. Conditii de reziliere

Buna seara,

M-am mutat recent cu chirie intr-o locatie noua la bloc, cu contract legal pentru 1 an (prin agentie) cu plata 1 luna avans + 1 luna garantie. La 2 saptamani dupa mutare am avut un argument cu sotul meu in jurul orei 7PM , la un moment dat trezindu-ne cu un vecin si un echipaj de politie la usa pe motiv ca se aud voci ridicate. Vecinul a chemat si proprietarul, care a intocmit un proces verbal cu echipajul de politie iar noua ne-a "acordat" 5 zile sa ne mutam.

Conform opiniei mele, contractul incepand pe data de 19 Februarie 2013 si fiind platita o luna avans (+ 1 garantie), proprietarul nu are dreptul sa ne ceara sa ne mutam mai devreme de 18 Martie ora 23:59.

As dori opinia dumneavoastra, va rog.

Multumesc mult, o seara placuta.

Alexandra Rusu
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Alexandra_Rusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:54, 9 Martie 2013

Ce intelegeti prin "argument" care sa determine solicitarea politiei?
Nu ati precizat concret clauzele contractual asumate de parti referitor la situatiile de reziliere contract,forta majora ,etc
Argument insemnand o discutie pe ton mediu spre ridicat, fara nici un act de violenta fizica pe teme de natura familiala.
Contractul include o clauza de forta majora (caz in care ambele parti sunt exonerate de responsabilitati), dar nu sunt sigura daca "forta majora" include acest caz sau doar cazuri precum dezastre naturale, etc.
Nu va poate evacua. Puteti sa locuiti linistiti in continuare atata vreme cat nu va aflati in vreuna din situatiile urmatoare::

(a) chiriasul nu a achitat chiria cel putin 3 luni consecutiv;
(b) chiriasul a pricinuit insemnate stricaciuni locuintei, cladirii in care este situata aceasta, instalatiilor, precum si oricaror alte bunuri aferente lor, sau daca instraineaza fara drept parti ale acestora;
(c) chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei;
(d) chiriasul nu si-a respectat clauzele contractuale.

Contractul de inchiriere este titlu executoriu doar in anumite conditii, care, din pct meu de vedere, nu exista in cazul dumneavoastra...asadar, proprietarul va trebui sa apeleze la instanta pentru a obtine un ordin de evacuare...nu va face acest lucru pentru ca nu are nici un argument.
Comunicati-i ca nu parasiti imobilul.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Tirlea Andrei, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns,

(c) chiriasul are un comportament care face imposibila convietuirea sau impiedica folosirea normala a locuintei;
(d) chiriasul nu si-a respectat clauzele contractuale.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Nu poate invoca pentru c) si d) tulburarea linistii locatarilor? Precizez ca in contract se stipuleaza respectarea linistii publice ca unul din termeni.

Multumesc.
Ati primit o amenda, un avertisment in acest sens din partea organelor judiciare sosite la fata locului? Ati depasit numarul decibelilor admisi de lege? Exista un document ad probationem in acest sens? Exista mai multi vecini care sa fi reclamat un astfel de comportament din partea dumneavoastra?

Cand eram mai tanar treceam prin aceeasi situatie. Ba mai mult, o vecina pensionara a chemat politia pe motiv ca facem prostitutie, in conditiile in care locuiam cu logodnica mea si ne veneau in vizita colegi din facultate. Sunt vecini care cheama politia pentru ca mergi apasat prin casa sau pentru ca televizorul este ceva mai tare. Mai ales cand te ai mutat de curand...

Alte discuții în legătură

Chiriasi neinregistrati in cartea de imobil care tulbura linistea noaptea kingmarica kingmarica Buna ziua, avem o problema cu chiriasii care locuiesc peste noi. De 8 luni de cand stau ei acolo , noaptea nu mai putem dormi din cauza lor.Vin noaptea, ... (vezi toată discuția)
Viza flotant-dpdv proprietar picai picai Buna, am un chirias, contract nou. L-am inregistrat la Ad.Financiara. Am gasit pe net [EDITAT] textul: Actele necesare obtinerii vize de flotant Cerere ... (vezi toată discuția)
Conturbarea linistii intr-un bloc cu detinatia de locuinte felicia_margareta felicia_margareta Va rugam sa ne comunicati, calea legala de ne recastiga linistea in blocul in care locuim, avand in vedere ca suntem terorozati de unul dintre locatari care ... (vezi toată discuția)