avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere. Conditii de reziliere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere. Conditii de reziliere

Buna seara,

M-am mutat recent cu chirie intr-o locatie noua la bloc, cu contract legal pentru 1 an (prin agentie) cu plata 1 luna avans + 1 luna garantie. La 2 saptamani dupa mutare am avut un argument cu sotul meu in jurul orei 7PM , la un moment dat trezindu-ne cu un vecin si un echipaj de politie la usa pe motiv ca se aud voci ridicate. Vecinul a chemat si proprietarul, care a intocmit un proces verbal cu echipajul de politie iar noua ne-a "acordat" 5 zile sa ne mutam.

Conform opiniei mele, contractul incepand pe data de 19 Februarie 2013 si fiind platita o luna avans (+ 1 garantie), proprietarul nu are dreptul sa ne ceara sa ne mutam mai devreme de 18 Martie ora 23:59.

As dori opinia dumneavoastra, va rog.

Multumesc mult, o seara placuta.

Alexandra Rusu
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2013
Alexandra_Rusu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:54, 9 Martie 2013
Alexandra_Rusu a scris:
Vecinul a chemat si proprietarul, care a intocmit un proces verbal cu echipajul de politie iar noua ne-a "acordat" 5 zile sa ne mutam.

Pai daca acest proces verbal a fost incheiat de echipajul de politie sau impreuna cu echipajul de politie, trebuie sa-l respectati.
Daca va reclama doar vecinul, daca venea doar proprietarul, daca venea echipajul de la politie si constata ca sesizarea vecinului nu este reala s.a.m.d., se mai putea discuta si interpreta. Dar atat timp cat sesizarea vecinului s-a confirmat, proprietarul a constatat ca si politia ca nu s-au respectat regulile de comportare intr-un bloc de locuinte (tulburarea linistei publice..), procesul vebal incheiat mi se pare legal si firesc in aceste conditii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasi neinregistrati in cartea de imobil care tulbura linistea noaptea kingmarica kingmarica Buna ziua, avem o problema cu chiriasii care locuiesc peste noi. De 8 luni de cand stau ei acolo , noaptea nu mai putem dormi din cauza lor.Vin noaptea, ... (vezi toată discuția)
Contract acces scara, danmarianpopescu danmarianpopescu Doresc deschiderea unui cabinet medical la parterul unui bloc. Am luat aprobarea vecinilor asa cum prevede legea (sus-jos, stanga-dreapta). Cei de la asociatia ... (vezi toată discuția)
Relatie chirias/proprietar olivianus olivianus buna ziua ! As vrea sa pun in discutie o idee ipotetica. Un proprietar de apartament, inchiriaza aparatamentul, unui chirias.aici sunt 2 variante de ... (vezi toată discuția)