anona1963 a scris:
Fiind noapte, acestia incadreaza in farurile masinii un caprior, unul dintre cei doi tinteste si doboara vanatul. Incarca vanatul in portbagajul masinii si pleaca spre casa.
Am stat si m-am gandit cum au putut colegii si profesoara,chiar si instanta sa gandeasca diferit de dvs @anona1963 si @legally_aid. Am incercat sa gasesc o explicatie ....m-am pus in locul lor de gandire,si pana la urma se pare ca au dreptate colegii,profesoara,instanta.
Iata care ar fi motivatia lor:
Este bineanteles ca arma au folosit-o ptr impuscarea animalului,insa sa tinem cont ca noaptea omul nu poate vedea,asadar cu ajutorul farurilor masinii au putut vedea si asa au tintit in animal. Ca sa fiu mai bine inteles,as putea sa spun asa: Braconierii merg la vanatoare. Nu au masina,insa au lanterna, binoclu sau luneta cu infrarosu. De impuscat,au folosit arma,dar cum putea sa tinteasca,sa vada noaptea pe intuneric? Au fost ajutati de lanterna sau binoclu cu infrarosu. Asadar se confisca si lanterna,binoclu,luneta. Dar ei nu au avut alt mijloc,decat farurile masinii,cea ce duce si la consficarea automobilului.
Asta e parerea mea,asa cred ca au gandit colegii,profesoara si instanta.
daca nu ar fi avut nici lanterna,binoclu cu infrarosu,farurile masinii nu ar putea vedea ca sa tinteasca, insa daca afara ar fi luna noua,lumina de la luna de pe cer,atunci politia ar consfisca si LUNA de pe cer ? :-/