avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire. Drepturi sucesorale privitoare la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire. Drepturi sucesorale privitoare la bunuri mobile.

Buna ziua! as dori o lamurire in legatura cu mostenirea bunurilor mobile ale fratelui meu decedat,care a trait in concubinaj. Mentionez ca nu are copii cu prima sotie(decedata) si nici cu concubina.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:38, 10 Martie 2013
concubina nu are vocatie la mostenie sa ca frati si parintii celui decedat mostenesc bunurile mobile si imobile ale acestuia
imi cer scuze ca nu am precizat ca parintii nostri sunt decedati. concubina impreuna cu fiul acesteia din prima casatorie, au inceput vanzarea unor bunuri mobile din curtea acestuia, fara acordul meu,si e vorba despre o suma destul de consistenta,iar cheltuielele de inmormantare le-am suportat eu. va rog sa-mi spuneti care e procedura de recuperare a acestora. va multumesc mult.
O actiune in instanţă - petiţia de ereditate.

Problema este alta. Fiind vorba despre bunuri mobile, va trebui să dovediţi că ele au aparţinut defunctului. Cei doi nefiind căsătoriţi, nu îşi găseşte aplicare nici măcar prezumţia de comunitate de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj KOZMA TUNDE KOZMA TUNDE O intrebare asi avea,daca o persoana a stat in concubinaj timp de 23 de ani ,dupa decesul persoanei resp.copii respectivului au drept de mostenire? (vezi toată discuția)
Partaj marius_boss marius_boss baiatul meu a stat cu o femeie 8 ani de zile nefiind casatoriti ,copii sau adresa impreuna . el a murit iar eu ca tatal lui nu stiu cat imi revine din ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu bunurile la moartea unuia dintre concubini? Cristina sb Cristina sb Ce se intampla cu bunurile a doua persoane care traiesc in concubinaj de 10 ani-iar in timpul acesta barbatul a primit o mostenire si femeia a cumparat un ... (vezi toată discuția)