avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire la plata impozitului pe cladiri si terenuri ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire la plata impozitului pe cladiri si terenuri -persoane cu handicap

persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe cladire si terenul aferent acesteia, sau sunt scutite de plata impozitului pentru tot terenul detinut?
legea 448/2006,art 26,lit B spune:
scutire de la plata impozitului pe cladire si teren.
la primarie se scuteste de la plata impozitului pentru persoane cu handicap doar terenul aferent cladirii,,iar pentru terenul detinut in alta parte se plateste impozitul intreg este corect?
rsimion a scris:

la primarie se scuteste de la plata impozitului pentru persoane cu handicap doar terenul aferent cladirii,,iar pentru terenul detinut in alta parte se plateste impozitul intreg este corect?


Am intalnit situatii din acestea. Explicatia celor de la primarie este asa:
- Daca X are teren si casa in C.I. ,adica unde locuieste,acesta este scutit la plata impozitului pe teren si casa unde isi are domiciuliu.
- Daca X mai are in alta localitate,sau in alt judet,o locuinta cu teren,atunci ptr.a doua locuinta nu mai este scutire ptr.impozit.

Ma mir si eu unde au citit sau unde au vazut cei de la primarie unde X detine o alta locuinta sau teren ca ptr.a doua sau mai multe se percepe impozit.
Scutirea la plata impozitului se aplica pentru cladirea de domiciliu si terenul aferent cladirii de domiciliu conform Codului fiscal, art 284, alin (4), (5), (6), (7) :
[ link extern ]

(4) Impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pentru eliberarea unei autorizaţii pentru desfăşurarea unei activităţi economice nu se datorează de către persoanele cu handicap grav sau accentuat şi de persoanele încadrate în gradul I de invaliditate.

(5) În cazul unei clădiri, al unui teren sau al unui mijloc de transport deţinut în comun de o persoană fizică prevăzută la alin. (1), (2), (3) sau (4), scutirea fiscală se aplică integral pentru proprietăţile deţinute în comun de soţi.

(6) Scutirea de la plata impozitului pe clădiri se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4).

(7) Scutirea de la plata impozitului pe teren se aplică terenului aferent clădirii utilizate de persoanele fizice prevăzute la alin. (1) lit. b), alin. (2) şi alin. (4).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire la impozit pe cladire si teren ionitaani29 ionitaani29 buna ziua!mama mea face dializa de 3 ori pe saptamana, iar tatal meu este decedat. as vrea si eu sa stiu daca este scutita de impozit pe cladire si teren.va ... (vezi toată discuția)
Scutire plata impozit pe teren pt. persoana incadrata in grad de handicap anda700 anda700 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Mama mea este persoana incadrata in grad de handicap grav , certificat cu termen de valabilitate permanent, ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoane cu handicap Andreea-Elena26 Andreea-Elena26 Buna ziua! In legea nr 448/2006, art 26 este specificat faptul ca: \\"Persoanele cu handicap grav sau accentuat beneficiază de următoarele facilităţi ... (vezi toată discuția)