avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte necesare pentru casatoria civila
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte necesare pentru casatoria civila

Buna dimineata,

As dori sa stiu cum se poate face programarea unei casatorii civile la primaria de sector si ce acte sunt necesare pentru aceasta.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 18:03, 11 Martie 2013
Acte necesare pentru inregistrarea casatoriei la oficiul starii civile
- certificate de nastere in original si copie (nu este necesara copie legalizata)
- certificate medicale prenuptiale - care se obtine de la mediucul de familie si sunt valabile 14 zile de la data emiterii, certificatele prenuptiale trebuie sa cuprinda mentiunea expresa ca persoana in cauza se poate casatori
- actele de identitate, buletinul sau cartea de identitate sau pasapoartele in cazul cetatenilor straini si pentru cetatenii romani domiciliati in strainatate, in original si copie, valabile la data depunerii actelor si la data incheierii casatoriei, Este necesar ca cel putin unul dintre solicitanti sa aiba domiciliul sau resedinta in localitatea unde se oficiaza casatoria
- declaratia de casatorie, aceasta se face în baza declaraţiei de căsătorie dată în scris în faţa ofiţerului de stare civilă şi care trebuie să cuprindă dorinţa de a se căsători faptul că cei care vor să se căsătorească au luat cunoştinţă reciprocă de starea sănătaţii lor şi de condiţiile prevăzute în lege, ce nume de familie vor purta în timpul căsătoriei

Termenul legal in care se poate incheia casatoria este de 10 zile de la data cand a fost inregistrata declaratia de casatorie


Va multumesc pentru precizari.
O zi frumoasa..
Programarea o faceti in ziua in care depuneti actele, adica inainte cu exact 10 zile calendaristice de casatorie, mergeti mai de dimineata sa va puteti alege ora. La primariile la care sunt multe nunti in aceeasi zi am inteles ca se poate face o programare mai din timp, va scrie un functionar intr-o agenda. Legiuitorul nu prevede asa ceva, astfel incat la noi se aplica deviza primul venit, primul servit, dar numai in ziua in care se primesc actele, adica ezact inainte cu 10 zile de la data la care v-ati ales-o de a va pune pirostriile.:vishenka:
Actele de care aveti nevoie sunt:
-certif. de nastere, actele de identitate in original si copie
-certificatele medicale/prenuptiale
Nu este necesar sa domiciliati sau sa aveti viza de resedinta unde urmeaza sa va casatoriti si trebuie sa va ganditi la regimul matrimonial pe care il alegeti la casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce acte am nevoie pentru casatorie? se mai acorda 200 de euro la prima casatorie? kissablegirl kissablegirl Buna ziua as avea si eu sa va intreb daca se m-ai acorda cei 200 de euro la prima casatorie! De ce acte am nevoie pentru casatorie...!!! Multumesc ... (vezi toată discuția)
Casatorie in bucuresti angajat angajat Buna ziua, Daca eu nu am buletin de Bucuresti si nici persoana cu care doresc sa ma casatoresc, putem sa o facem totusi aici ? Mentionez ca el e cetatean ... (vezi toată discuția)
Cãsãtorie cu cetatean de origine greaca Vasia Vasia Care suntactele necesare pt.cununie civilă cu cetatean grec? (vezi toată discuția)