avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1309 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... se poate asa ceva????
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

se poate asa ceva????

Buna seara.am si eu o nelamurire: mi s-a intocmit un dosar penal de catre polite pt ca in perioada anului trecut (august) am circulat cu o masina cu nr de romania (rosii)expirate.am fost oprit de organele de politie si mi s-a intocmit dosar penal.au trecut 3 luni pana a aj dosarul meu pe masa procurorului(noiembrie anul trecut)acum au mai trecut inca 4 luni si eu nu am primit nici un raspuns de la procurori,daca sunt sub urmarire penala,sau daca sunt vinovat sau nu pt fapta pt care am incalcat legea.am fost in audienta la procurorul de servici si am depus o cerere precum ca daca se poate sa grabeasca finalizarea dosarului deoarece am gasit un post in afara tarii si in functie de rezultatul final pot sa aleg daca sa plec sau nu.a mai trecut o luna si dupa ce am pus acea cerere si tot nu am primit nici un rasp.de cate ori am fost la procuror sa aflu detalii despre dosarul meu mi se zicea ca dosarul se afla in lucru si ca sa ma duc acasa sa astept.acum am apelat pe acest forum sa i-mi spuneti si mkie daca e normal asa ceva,sa dureze asa mult si daca as putea sa i-mi transfer dosarul de la un procuror la altul sau sa ma indrumati mai exact ce tre sa fac sa aflu si eu odata soarta permisului meu.n(nu am antecedente penale,e prima oara cand am probleme cu procurorii cu politia)Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 15:41, 20 Februarie 2009
Faptul ca dosarul nu s-a solutionat nici pana in prezent va avantajeaza intrucat se poate implini termenul de prescriptie al raspunderii penale si , ca urmare veti fi achitat .In masura in care aveti nevoiue de permis puteti face cerere la procuror sa va emita un certificat de grefa intrucat beneficiati de prezumtia de nevinovatie si in mod normal cu acel certificat mergeti la serviciul permise si va ridicati carnetul de sofer .Daca nu aveti nevoie de permis nimic nu va impiedica sa plecati din tara , lasand in locul dvs. un avocat care sa urmareasca cursul dosarului si sa va reprezinte in instanta .
Singur nu prea aveti ce face.Ar trebui sa va angajati un avocat si sa plecati la treaba dvs.
Se va ocupa avocatul de problema dvs.Vinovat sunteti de comiterea unei infractiuni.
Nu se poate transfera dosarul de la un procuror la altul.
Se poate sa primimiti si o amenda administrativa.Avocatul se poate interesa ce se intampla fara sa enerveze procurorul.
Toata treaba e sa stie cum sa o faca si cum sa expuna problema.

avocat Claudiu Lascoschi
ce inseamna termenul de prescriptie al raspunderii penale? dupa cat timp se implineste acest termen?
buna seara

Asi dori sa stiu si eu la ce sa referit doamna av. Meroiud :,,Faptul ca dosarul nu s-a solutionat nici pana in prezent va avantajeaza intrucat se poate implini termenul de prescriptie al raspunderii penale".care este termenul de prescriptie al raspunderii penale?Va rog sa-mi explicati sau sa imi spuneti unde gasesc articolul care se refera la termenul de prescriptie...

Va multumesc

Am gasit art.
Art.122. – Termenele de prescriptie a rãspunderii penale pentru persoana fizicã sunt:

Termenele de prescriptie a raspunderii penale sunt:

a) 15 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani;

b) 10 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depaseste 15 ani;

c) 8 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depaseste 10 ani;

d) 5 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depaseste 5 ani;

e) 3 ani, când legea prevede pentru infractiunea savârsita pedeapsa închisorii care nu depaseste un an sau amenda.

11 . - Termenele de prescriptie a rãspunderii penale pentru persoana juridicã sunt:

a) 10 ani, când legea prevede pentru infractiunea sãvârsitã de persoana fizicã pedeapsa detentiunii pe viatã sau pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani;

b) 5 ani, când legea prevede pentru infractiunea sãvârsitã de persoana fizicã pedeapsa închisorii de cel mult 10 ani sau amenda.

Eu nustiu ce avantaj este acesta sa astepti 5 ani.

Defapt traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul.Astai tara astai legea#-o#-o
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2009
rares85, utilizator
Pedeapsa pentru fapta savarsita este de la 1 la 3 ani . Termenul este prevazut de lit. d.Succes si lasati timpul sa curga .Asa cum a aratat si colegul meu aveti toate sansele sa obtineti o amenda cu caracter administrativ , avand in vedere faptul ca sunteti la prima incalcare a legii penale , insa nu va bazati pe acest lucru .Amenda cu caracter administrativ nu se consemneaza in cazier , insa cu privire la permisul de conducere , din punctul meu de vedere acesta urmeaza a se anula si dupa un an de zile puteti sa urmati cursurile scolii de sofer si sa va inscrieti la examen .

Alte discuții în legătură

Procuratura amana trimiterea dosarului. andreineamtu andreineamtu Buna ziua, as dori sa stiu ce se poate face daca procuratura amana foarte mult trimiterea unui dosar catre instanta. Doresc sa precizez ca procuratura si-a ... (vezi toată discuția)
Termenele de prescriptie a raspunderii penale IoanaStan IoanaStan As avea si eu o nelamurire... Sunt studenta la Drept, anul II; la cursuri domnul profesor ne-a spus ca exista o lege noua a termenelor de prescriptie a ... (vezi toată discuția)
Prescriere dosar penal Silviuvox Silviuvox Buna ziua , in 2005 , mi s-a inceput urmarirea penala, ca complice pentru furt. Dosarul inca este la procuratura , in \\" cercetari\\". In cat timp se va ... (vezi toată discuția)