avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua, parintii mei traiesc, eu , fata lor, as vrea ca partea de avere a mamei mele sa mi se treaca pe numele meu. Mama este de acord sa imi doneze partea ei, iar tata nu. Ce este de facut?
Va multumesc si astept raspuns pe adresa de mail.
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:28, 10 Martie 2013
Parintii dvs. fiind in viata si casatoriti nu se poate vorbi la acest moment de "partea de avere a mamei" si partea de avere a tatalui.

Succesiunea se face si se mosteneste averea numai prin decesul celui ce o detine.

Ar exista o soluţie, potrivit Codului civil în vigoare:

Art. 358. -
(1) În timpul regimului comunității, bunurile comune pot fi împărțite, în tot sau în parte, prin act încheiat în formă autentică notarială, în caz de bună învoială, ori pe cale judecătorească, în caz de neînțelegere
(2) Prevederile art. 357 alin. (2) se aplică în mod corespunzător
(3) Bunurile atribuite fiecărui soț prin partaj devin bunuri proprii, iar bunurile neîmpărțite rămân bunuri comune
(4) Regimul comunității nu încetează decât în condițiile legii, chiar dacă toate bunurile comune au fost împărțite potrivit acestui articol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar andreea27 andreea27 Se poate face partajul bunurilor comune, dobândite în timpul casatoriei, înainte de a se pronunța divorțul? (vezi toată discuția)
Partaj ellaelly26 ellaelly26 Se poate face partaj si fara divort? Daca da ,care este procedura? Multumesc anticipat pt. raspuns. (vezi toată discuția)
Bunurile dupa căsătorie Onyk Onyk Buna ziua, Ne am hotarat sa ramanem căsătoriti, dar sa impartim bunurile pe numele fiecaruia. De exemplu, toate bunurile materiale sunt pe numele sotului ... (vezi toată discuția)