Pana la primul termen, puteti completa actiunea, altfel e tardiv.Pentru acelas debit, incuviintarea se acorda o singura data.
@avocat_lascoschi
stiu ca tot ce am spus e o simpla poveste pana la urma, dar acestea sunt practic datele, asta e dosarul, chiar daca tehnic vorbind un avocat de meserie ii da alta forma si pune accentul unde trebuie, din povestea mea ar trebui sa transpara, pentru un ochi avizat, daca este sau nu prescriere. eu din tot ce am citit pana acum, nu pot fi sigur 100%, din pacate. bunul simt imi dicteaza ca este prescris, fiindca legal dari si practic vorbind, ma puteau executa dupa 3-4 luni de la ultima rata neplatita, dar, in conditiile in care eu am contestat ratele luate separat dar si impreuna si am incetat orice raport, ei, banca, au lasat sa treaca 4 ani si acum se trezesc ca vor sa taie cu satarul o halca grasa din salariul meu. va intreb inca o data pe dvs, e prescriere in cazul meu? sta in picioare sau nu?
@avvalentina
dvs ati spus ca trebuie sa completez actiunea pana la primul termen, altfel e tardiv.
la ce va referiti cand spuneti "primul termen"? presupunand ca actiunea este contestatia la executare.
va multumesc oricum pentru raspunsuri.
trebuie sa mai adaug ca, desi cererea de executare a ajuns la angajator de pe 6 februarie a.c., dl de la salarizare nu m-a notificat nici postal, dar nici telefonic pana joia trecuta, 7 martie. am ramas siderat de atata lipsa de consideratie fata de mijloacele mele de trai, banii mei pentru care prestez munca la ei.
azi mi-am angajat un avocat si comunic doar telefonic, deoarece programul de lucru nu imi permite sa fiu fizic decat la locul de munca, totusi acesta mi-a cerut sa ii trimit o adresa catre mine din partea angajatorului in care sunt informat ca s-a cerut proprirea, in plus copii de pe actele prin care s-a solicitat. urmeaza sa inainteze la judecatorie, dar este fizic imposibil sa fie admisa pana vineri, cand, teoretic incasez salariu. Ce pot face sa impiedic angajatorul sa amane prima poprire ?
aveti, sper doar partial, dreptate, este exact ce incearca acum avocatul meu sa obtina: un viciu de procedura intre incuviintarea primita de banca si transferul demersului catre un executor extern, asa cum a impus legea in 2011 in cazul executorilor bancari. exact asta cautam: un motiv pentru a obtine perimarea. doamne ajuta! maine merge, imputernicit de mine, sa studieze dosarul de executare. nu vreau sa abandonez chiar o mica sansa fara un pic de lupta.
va multumesc inca o data pentru opinii, si daca imi mai puteti vinde vreun pont, va multumesc anticipat.