avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintari succesive executare silita- invocare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintari succesive executare silita- invocare prescriptie

Buna ziua,

cazul meu pe scurt, un credit facut in 2008, pentru care nu s-au mai platit rate incepand cu martie 2009 si pana in prezent. Am intrerupt, chiar de la inceputul incetarii platilor, (din martie 2009) orice alt raport cu banca, sau alti terti care exersau munci de convingere, atat telefonic, cat si postal. nu exista nici o confirmare de primire pentru nici o notificare, nici un demers al bancii sau tertilor angajati.
La inceputul lui martie, anul curent, am primit de la angajator stirea ca un anume executor judecatoresc, reprezentand banca, cere poprierea a 1/3 din salariu.
Mi-am facut cateva socoteli, din care reiese ca m-as califica cu brio pentru situatia prescrierii dreptului de a fi executat, trecuti fiind aproape 4 ani de la orice plata sau comunicare cu banca.
Dar... citind forumurile dvs pe aceasta tema, verificand si legislatia, am facut si verificarea datei incuviintarii executarii silite de catre judecatoria de care apartin dupa domiciliu si am constatat ca sunt doua: prima, facuta direct de catre Banca, in calitate de creditor, la 27.06.2011 (dar fara nici un demers de poprire ulterioara efectiva, eu neavand un CM la acea data), si a doua, facuta de un executor desemnat de banca, la 29.06.2012. Acestuia i-a mai luat cca 7 luni pana a ajuns acum la angajatorul meu. Mentionez ca, in afara de o masina ff veche cu o valoare infima pe piata, nu posed absolut nici un bun mobil sau imobil.
Avand in vedere toate cele de mai sus, pot invoca prescriptia datoriei, printr-un dosar de constestatie la executare? Ce sanse am?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: art1761014 , utilizator 04:52, 17 Martie 2013
Daca s-a prescris castigati pe contestatia la executare.
Trebuie vazut dosarul pentru mai multe detalii.
Pana la primul termen, puteti completa actiunea, altfel e tardiv.Pentru acelas debit, incuviintarea se acorda o singura data.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
avvalentina, utilizator
@avocat_lascoschi
stiu ca tot ce am spus e o simpla poveste pana la urma, dar acestea sunt practic datele, asta e dosarul, chiar daca tehnic vorbind un avocat de meserie ii da alta forma si pune accentul unde trebuie, din povestea mea ar trebui sa transpara, pentru un ochi avizat, daca este sau nu prescriere. eu din tot ce am citit pana acum, nu pot fi sigur 100%, din pacate. bunul simt imi dicteaza ca este prescris, fiindca legal dari si practic vorbind, ma puteau executa dupa 3-4 luni de la ultima rata neplatita, dar, in conditiile in care eu am contestat ratele luate separat dar si impreuna si am incetat orice raport, ei, banca, au lasat sa treaca 4 ani si acum se trezesc ca vor sa taie cu satarul o halca grasa din salariul meu. va intreb inca o data pe dvs, e prescriere in cazul meu? sta in picioare sau nu?
@avvalentina
dvs ati spus ca trebuie sa completez actiunea pana la primul termen, altfel e tardiv.
la ce va referiti cand spuneti "primul termen"? presupunand ca actiunea este contestatia la executare.
va multumesc oricum pentru raspunsuri.

trebuie sa mai adaug ca, desi cererea de executare a ajuns la angajator de pe 6 februarie a.c., dl de la salarizare nu m-a notificat nici postal, dar nici telefonic pana joia trecuta, 7 martie. am ramas siderat de atata lipsa de consideratie fata de mijloacele mele de trai, banii mei pentru care prestez munca la ei.
azi mi-am angajat un avocat si comunic doar telefonic, deoarece programul de lucru nu imi permite sa fiu fizic decat la locul de munca, totusi acesta mi-a cerut sa ii trimit o adresa catre mine din partea angajatorului in care sunt informat ca s-a cerut proprirea, in plus copii de pe actele prin care s-a solicitat. urmeaza sa inainteze la judecatorie, dar este fizic imposibil sa fie admisa pana vineri, cand, teoretic incasez salariu. Ce pot face sa impiedic angajatorul sa amane prima poprire ?
Nu prea aveti sanse la contestatie (cel putin dpdv al prescrierii datoriei). Banca a inaintat o cerere de executare in 2011 catre executorii bancari proprii si de aceea apare pe sait incuviintarea din 2011. Asa ca termenul prescrierii a fost intrerupt. In cel mai rau caz puteti invoca perimarea pana la data instituirii popririi insa nici aici nucred ca aveti sanse.
aveti, sper doar partial, dreptate, este exact ce incearca acum avocatul meu sa obtina: un viciu de procedura intre incuviintarea primita de banca si transferul demersului catre un executor extern, asa cum a impus legea in 2011 in cazul executorilor bancari. exact asta cautam: un motiv pentru a obtine perimarea. doamne ajuta! maine merge, imputernicit de mine, sa studieze dosarul de executare. nu vreau sa abandonez chiar o mica sansa fara un pic de lupta.
va multumesc inca o data pentru opinii, si daca imi mai puteti vinde vreun pont, va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa prescriere ietam ietam Daca ai avut un imprumut la o institutie bancara, iar prima restanta s-a inregistrat pe 16.05.2009, executorul judecatoresc mai putea obtine executarea silita ... (vezi toată discuția)