Buna ziua,
cazul meu pe scurt, un credit facut in 2008, pentru care nu s-au mai platit rate incepand cu martie 2009 si pana in prezent. Am intrerupt, chiar de la inceputul incetarii platilor, (din martie 2009) orice alt raport cu banca, sau alti terti care exersau munci de convingere, atat telefonic, cat si postal. nu exista nici o confirmare de primire pentru nici o notificare, nici un demers al bancii sau tertilor angajati.
La inceputul lui martie, anul curent, am primit de la angajator stirea ca un anume executor judecatoresc, reprezentand banca, cere poprierea a 1/3 din salariu.
Mi-am facut cateva socoteli, din care reiese ca m-as califica cu brio pentru situatia prescrierii dreptului de a fi executat, trecuti fiind aproape 4 ani de la orice plata sau comunicare cu banca.
Dar... citind forumurile dvs pe aceasta tema, verificand si legislatia, am facut si verificarea datei incuviintarii executarii silite de catre judecatoria de care apartin dupa domiciliu si am constatat ca sunt doua: prima, facuta direct de catre Banca, in calitate de creditor, la 27.06.2011 (dar fara nici un demers de poprire ulterioara efectiva, eu neavand un CM la acea data), si a doua, facuta de un executor desemnat de banca, la 29.06.2012. Acestuia i-a mai luat cca 7 luni pana a ajuns acum la angajatorul meu. Mentionez ca, in afara de o masina ff veche cu o valoare infima pe piata, nu posed absolut nici un bun mobil sau imobil.
Avand in vedere toate cele de mai sus, pot invoca prescriptia datoriei, printr-un dosar de constestatie la executare? Ce sanse am?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
art1761014 , utilizator
04:52, 17 Martie 2013