avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Incuviintari succesive executare silita- invocare ...
Discuție deschisă în Executare silită

Incuviintari succesive executare silita- invocare prescriptie

Buna ziua,

cazul meu pe scurt, un credit facut in 2008, pentru care nu s-au mai platit rate incepand cu martie 2009 si pana in prezent. Am intrerupt, chiar de la inceputul incetarii platilor, (din martie 2009) orice alt raport cu banca, sau alti terti care exersau munci de convingere, atat telefonic, cat si postal. nu exista nici o confirmare de primire pentru nici o notificare, nici un demers al bancii sau tertilor angajati.
La inceputul lui martie, anul curent, am primit de la angajator stirea ca un anume executor judecatoresc, reprezentand banca, cere poprierea a 1/3 din salariu.
Mi-am facut cateva socoteli, din care reiese ca m-as califica cu brio pentru situatia prescrierii dreptului de a fi executat, trecuti fiind aproape 4 ani de la orice plata sau comunicare cu banca.
Dar... citind forumurile dvs pe aceasta tema, verificand si legislatia, am facut si verificarea datei incuviintarii executarii silite de catre judecatoria de care apartin dupa domiciliu si am constatat ca sunt doua: prima, facuta direct de catre Banca, in calitate de creditor, la 27.06.2011 (dar fara nici un demers de poprire ulterioara efectiva, eu neavand un CM la acea data), si a doua, facuta de un executor desemnat de banca, la 29.06.2012. Acestuia i-a mai luat cca 7 luni pana a ajuns acum la angajatorul meu. Mentionez ca, in afara de o masina ff veche cu o valoare infima pe piata, nu posed absolut nici un bun mobil sau imobil.
Avand in vedere toate cele de mai sus, pot invoca prescriptia datoriei, printr-un dosar de constestatie la executare? Ce sanse am?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: art1761014 , utilizator 04:52, 17 Martie 2013
din nou trebuie sa va dau dreptate, si, mai ales, bun simt, ceea ce apreciez in mod deosebit, intr-o lume in care calcam peste cadavre doar ca sa avem dreptate. cred ca eu sunt cel care are lacune in privinta legaturii dintre un titlu executoriu si efectele de prescriere, respectiv perimare care pot surveni peste drepturile ce decurg din acesta. personal, sunt nevoit sa trag concluzia ca ele reprezinta mai mult o "fitza" a codului civil, fiindca, in fond, un titlu executoriu pare sa fie o anatema eterna asupra celui caruia i se impune, amin si in vecii vecilor. era mai cinstit asa, sa spuna ca ma va urmari pe mine , la fel ca si pe urmasii mei, daca eu nu voi stinge datoriile.
oricum, va multumesc pentru feedback.
voi trece la planul b, c, etc...
- drepturi salariale pe CM la minim, juma' de norma... restul pe dda, pfa, micro...etc, eventual nu ale mele, ci ale altuia..
- impunere de pensie alimentara copii (cu separatie sau divort - la pachet) care sa scada felia lor de cascaval din 1/2 salariu popribil
...intr-un cuvant: GUERILLA!
sa vedem ce mai au de zis despre astea....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie termen prescriptie datorii bancare alexandraoana alexandraoana Buna ziua. Ma confunt cu urmatoarea situatie: in anul 2009 am contractat un credit pentru o persoana care, ulterior, nu a platit ratele. Creditul a fost ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Executare silita dupa prescriere ietam ietam Daca ai avut un imprumut la o institutie bancara, iar prima restanta s-a inregistrat pe 16.05.2009, executorul judecatoresc mai putea obtine executarea silita ... (vezi toată discuția)