avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Colectez TVA pentru o factura emisa catre o persoana ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Colectez TVA pentru o factura emisa catre o persoana fizica?

Buna ziua,

Imi puteti spune, va rog, daca emit o factura pentru o persoana fizica pentru un modul electronic, la rubrica tva trec scutit? Sau colectez TVA?

Va multumesc.

P.S.: Imi puteti da si o referinta legislativa?
Cel mai recent răspuns: kristinikk , utilizator 09:36, 14 Martie 2013
In materie de TVA gasiti in Codul fiscal titlul VI.
Daca sunteti inregistrat in scopuri de TVA facturati cu TVA.
Multumesc pentru raspuns.
Da, firma este inregistrata in scopuri de TVA. In Codul fiscal nu am gasit nimic referitor la aceasta problema, de aceea intrebam de vreo alta referinta lamuritoare.
Buna seara,

Cata vreme livrarea de bunuri respectiva nu este scutita potrivit art.141 din CF, iar locul livrarii este pe teritoriul Romaniei potrivit art.132, alineatul 1, calitatea persoanei beneficiare nu este importanta. Fiind platitor de taxa, aveti obligatia colectarii acesteia, iar factura o veti intocmi in regim normal de taxa cu 24%.

Numai bine
Multumesc mult.

O zi cat mai placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 5% la teren? Robert101 Robert101 In cazul unui[u] contract de colaborare in vederea construirii[/u], intre o persoana fizica - care detine terenul si urmeaza sa primeasca banii pe teren la ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitare ContSters131703 ContSters131703 buna seara. va prezint urmatoarea speta si sper sa ma ajute cineva. sunt PFA si in acelasi timp reprezentant fiscal pentru o societate din germania, care ... (vezi toată discuția)
Activitati economice desfasurate pe teritoriul italiei. regimul tva paolo979 paolo979 S.C. ROM. (platitoare TVA 19%) achizitioneaza marfa de la Furnizor: S.C .ITALIA (platitor TVA 20%). Furnizorul (S.C. ITALIA) trimite factura catre S.C. ROM: ... (vezi toată discuția)