avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... posibilitate de pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

posibilitate de pensionare anticipata

buna seara. sunt nascuta in sept 1960,am 20 de ani de grupa (10-gr I,10-gr a IIa),9ani fara grupa. am inteles ca s-a revenit la normele legii 19/2000,vis-a-vis de incadrarea grupelor de munca.. este adevarat? daca da, ce sanse de pensionare am? si la ce tip de pensionare ma incadrez? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 19:02, 11 Martie 2013
Daca anii de grupa sunt in procent de 100%:
-Aduc o perioada suplimentara la vechimea munca de 7 ani si 6 luni(6 luni la 1 an grupa I-a si 3 luni la 1 an grupa II-a) .
-O reducere cu 4 ani si 6 luni a vastei standard(61 de ani si 10 luni)de pensionare.

Limita de vasta la 57 de ani si 4 luni
Pensie anticipata,sau anticipata partiala la 56 de ani si 10 luni.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata este de 39 de ani si 10 luni,fara stagiu asimilat.
Conditia de stagiu pentru pensie anticipata partiala este de 31 de ani si 10 luni,fara stagiu asimilat.

29 ani + 7 ani si 6 luni =36 si 7 luni

Nu s-a facut nicio modificare la reducerea varstei.

Urmariti subiectul aici:

www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata marina79 marina79 Buna ziua, Va rog poate ma puteti ajuta si pe mine. Tatal meu este nascut pe 8 iulie 1955, 57 ani impliniti si are 39 ani vechime munca precum si 12 ani si ... (vezi toată discuția)
Ce fel de pensie pot solicita si cand? ioana_livia ioana_livia conform http://www.cdep.ro/comisii/munca/pdf/2013/rs717_11.pdf ptr o femeie nascuta in sept 1960 , cu 12 ani gr I,8 ani gr a II a,9 ani in croitorie,2 ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare dorel13 dorel13 O femeie care este nascuta in 1960 septembrie, are 31 de ani de munca din care 21 ani in gr 2, cand poate iesi la pensie de drept, anticipata sau anticipata ... (vezi toată discuția)