avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... I.I.-plata pt. pensii inainte de 2013
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

I.I.-plata pt. pensii inainte de 2013

Buna ziua,
Recent am primit de la Casa de pensii Iasi, o scrisoare prin care sunt chemata la ei,cu deciziile de impunere sau cu adeverinta cu veniturile realizate de la data inceperii activitatii(2011) . Conform protocolului incheiat intre CNPP si ANAF rezulta ca am realizat la nivelul anului 2011 un VENIT BRUT de 10.921 lei.
Suntem in anul 2013, stiu ca acum este obligatoriu sa platesti, indiferent ca ai avut sau nu profit, pentru pensii. Pentru perioada din urma: 2011-2012 nu imi este clar.- din cate stiu eu a fost optionala plata contributiei. Eu am ales sa nu platesc la pensii. La sanatate sunt in regula, platesc. De ce ma anunta dupa 2 ani, ca trebuie sa ma prezint la ei cu acte din urma pt. a stabili cat trebuie sa platesc? Nu mi se pare corect asa cum nu mi se pare corecta nici ba -za de calcul; Venitul brut! Daca dau jos celelalte cheltuieli: chirie, materiale utilitati - intru pe pierdere. Acesta a fost modul meu de calcul pt.anul 2011-2012.- Nu stiu cum sa procedez ca sa fie corect pt. mine si nu pt. stat.
In acest interval 2011-2013(martie) nu am primit nici o instiintare de plata ! Cu siguranta m-as fi dus sa clarific situatia si sa platesc daca ar fi fost cazul.
Sunt complet debusolata!#-o
Multumesc pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie recalculare pensie astoria astoria buna ziua daca imi poate spune cineva va rog cum se procedeaza in cazul in care vreau sa contest decizia de recalculare a pensiei. sunt pensionat din 2009 ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensii 2011;2012 nistorsofia nistorsofia Buna ziua,m-am pensionat in 03.01.2011 si conform acestei modificari a CCR ar trebuie sa-mi recalculeze pensia . Dupa cele vizionate cam pe toate programele ... (vezi toată discuția)
Art.170 din legea pensiilor-263/2010 bebed bebed Stie cineva,in interviurile date de ministrul muncii a fost luata in discutie aplicarea art.170 din legea pensiilor privind corectarea punctajului final ... (vezi toată discuția)