avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Se transfera taxele si amenzile catre sectorul 1?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Se transfera taxele si amenzile catre sectorul 1?

Buna ziua! Sper ca am scris unde trebuie. Am si eu o nedumerire. Maine merg la notar cu sotul meu pentru a divorta! Nu mai locuim impreuna de la 1 august 2012. El intre timp a pierdut buletinul unde avea adresa de la casa parintilor mei din sectorul 3, unde ne-am si casatorit! Trebuindu-i alt buletin, si-a facut unul pe sectorul 1 in care locuieste! Acum el la administratia financiara sector 3 a ramas cu niste datorii (amenzi si plata impozitului la masina). Pe mine ma intereseaza sa dispara orice datorie de pe adresa unde a figurat cu domiciliul (casa parintilor mei, unde de altfel locuiesc eu acum). Intrebarea mea este: trebuie platite la sectorul 3 ori se poate face o cerere ori se poate duce cu buletinul astfel incat sa se cunoasca noua adresa si sa se transfere datoriile pe sectorul 1, unde locuieste acum? Sperand ca am fost explicita, astept un raspuns!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 14:03, 12 Martie 2013
Pana la data schimbarii domiciliului(data la care s-a operat in buletin) datoreaza si trebuie sa achite obligatiile fiscale inregistrate in sectorul 3.
Pentru nedeclararea in termen de 30 de zile de la data modificarii domiciliului poate fi amendat.

De la data declararii, in termen de 15 zile dosarul auto va fi transferat la sectorul 1 pentru preluare.

Art 264- cod fiscal, punctul 125 din normele metodologice de aplicare a codului fiscal :
"În cazul schimbării domiciliului, a sediului sau a punctului de lucru, pe teritoriul României, contribuabilii proprietari de mijloace de transport supuse impozitului au obligaţia să declare, în termen de 30 de zile, la compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale din raza administrativ-teritorială unde sunt înregistrate aceste mijloace de transport, data schimbării şi noua adresă. În baza declaraţiei fiscale, compartimentul de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale transmite dosarul în vederea impunerii, în termen de 15 zile, compartimentului de specialitate al autorităţilor administraţiei publice locale de la noul domiciliu, sediu sau punct de lucru, după caz, specificând că, în baza confirmării primirii, va da la scădere impozitul cu începere de la data de întâi a lunii în care s-a schimbat domiciliul, sediul sau punctul de lucru, după caz, urmând ca impunerea să se stabilească cu începere de la aceeaşi dată la noua adresă."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire plata impozit masina Monica H. Monica H. in 2007 am cumparat o masina...in 2008 m am casatorit si mi am schimbat domiciliul....intrebarea mea este: unde platesc acum impozitul pt masina??? la primaria ... (vezi toată discuția)
Schimbare acte masina dintr-un judet in altul doru6 doru6 Tatal meu si-a schimbat buletinul intr-un alt judet - Botosani si drept urmare si-a schimbat si permisul de conducere la noua adresa din buletin. Am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Impozit pe masina platit de doua ori!!!! vioichim vioichim buna ziua .in anul 2010 mi-am schimbat buletinul de la oras la sat dar masina a ramas pe oras , am platit impozit pe ea ,sant la zi cu impozitul iar acum cand ... (vezi toată discuția)