avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi de mostenire ale copiilor nerecunoscuti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi de mostenire ale copiilor nerecunoscuti legitim!

Buna ziua!Incerc intr-un mod cat mai sintetic posibil sa expun o dilema in care se afla familia mea si pe care nu s-a gandit nimeni pana acum sa o abordeze din punct de vedere legal!

Deci,bunica si bunicul meu,decedati, au 6 copii!4 in viata si 2 decedati!Patru copii vin dintr-o relatie a bunicii de dinaintea casatoriei cu bunicul meu!Relatie care din pacate nu a fost legaliazta in nici un fel si nici copiii rezultati nu au fost inscrisi vreodata pe numele tatalui natural!Deci in momentul casatoriei cu bunica,bunicul a si inscris toti cei patru copii pe numele sau!Intrebarea mea este:Au dreptul la a mosteni tatal natural cei patru copii care nu au fost inscrisi pe numele acestuia?Bunica ar fi avut vreun drept legal de pe urma relatiei avute cu acel barbat,repet tatal natural al celor patru copii?Multumesc mult pentru interesul acordat si astept eventuale intrebari in cazul in care intrebarea mea nu e destul de explicita!

Alte discuții în legătură

Mostenire cristiancostel cristiancostel buna seara . 1 . bunicul are 4 copii. un copil nu a fost declarat la starea civila , si pe certificatul de nastere , in dreputul tatalui are liniuta . al ... (vezi toată discuția)
Modificare certificat nastere signyournamec signyournamec Buna ziua, doresc sa stiu daca se mai poate face ceva in cazul urmator fara interventie in instanta. Problema este ca bunica apare in certificatul de nastere ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dumitrugj dumitrugj buna ziua! Cum se poate obtine certificatul de mostenitor la un notar dand declaratie pe proprie raspundere ca nu mai exista alti mostenitorii sau cum ? nu se ... (vezi toată discuția)