avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere mostenire

buna ziua! Cum se poate obtine certificatul de mostenitor la un notar dand declaratie pe proprie raspundere ca nu mai exista alti mostenitorii sau cum ? nu se fac verificari...ceilalti mostenitori exclusi ce pot face?
calitatea de mostenitor se dovedeste cu acte de stare civila si cu martori.
suntem in urmatoarea situatie :am fost trei frati si mama iar unul dintre frati cel care locuia cu mama in casa parinteasca a decedat iar acum sotia lui a luat certificat de unic mostenitor de la notar cu declaratie pe proprie raspundere si doi martori, deci doar ea are drept de mostenire asupra fratelui si copilul lor dar sotia fratelui mai are alti 3 copii din alte 3 casatorii anterioare ei au vreun drept? Pe mama si pe ceilalti doi frati nu ne a intrebat nimeni nimic....in urma cu 8 ani noi cei trei frati am cedat in instanta mamei partea noastra de mostenire(tatal era decedat de 22 de ani) ,deci in acest moment mama e proprietara pe casa,...va multumesc
Incercati sa reformulati. Nu se intelege nimic.
Sotia fratelui este mostenitoare a fratelui, daca impreuna au un copil si copilul este mostenitor daca nu a renuntat la mostenirea fratelui. Copii cumnatei dvs din alte casatorii care nu au o relatie de sange, de rudenie cu fratele dvs nu mostenesc decat ce i se cuvine mamei lor.
fratele decedat si ceilalti doi frati am cedat in instanta mamei acum 8 ani dreptul de mostenire de pe urma tatalui (e decedat din 1994) intrebarea este ce mosteneste sotia fratelui decedat?
si doar ea si fiul lor sunt unici mostenitori ai fratelui decedat?mama si ceilalti doi frati nu?

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar dumitrugj dumitrugj Buna ziua! problema mea este una delicata.....daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns....va multumesc anticipat! Acum cateva luni fratele meu a decedat. ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire dumitrugj dumitrugj buna dimineata! am si eu o problema daca ma poate lamuri cineva.....tatal meu a decedat in urma cu 22 de ani .nu am dezbatut succesiunea atunci dar in urma cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi ce revin in urma decesului parintilor nancyadina nancyadina Parintii mei au avut 3 copii. In urma decesului tatalui in 1994 s-a facut succesiunea iar partea ce mi-a revenit am cedat-o de buna voie fratelui meu care ... (vezi toată discuția)