avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj judiciar

Buna ziua! problema mea este una delicata.....daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns....va multumesc anticipat! Acum cateva luni fratele meu a decedat. In urma cu 8 ani (in 2008) el a adus in casa o femeie cu un copil de 5 ani pe care ne a prezentat o si a zis ca vrea sa se casatoreasca cu ea....a urmat apoi divortul ei de sotul precedent...intre timp am aflat ca ea mai are alti doi copii din alte doua relatii....deci la acel moment 3 copii cu trei barbati....a urmat casatoria civila cu fratele in 2010 ...in 2011 au dat nastere unui baietel (primul al fratelui....al patrulea al ei)... Ei locuiau alaturi de mama in casa parinteasca ...dar mai existau certuri in familie pe motiv ca mama nu le face acte pe casa....In 2009,noi cei trei frati am renuntat la drepturile ce ni se cuveneau din partea talalui(decedat in 1994) in favoarea mamei,,deci in acest moment mama este proprietara cu cota intreaga...La scurt timp dupa decesul fratelui, sotia si a luat cei doi copii si au plecat din casa...si a actionat o pe mama in judecata pentru partaj judiciar...acum pe langa faptul ca mama sufera pentru pierderea fiului, mai treb sa indure si problemele facute de nora...vrea zestre de la soacra..ea neaducand nimic in casa folosindu se de tot ce era acolo....va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:19, 19 Septembrie 2016
Trebuie ca mama sa intocmeasca intampinare si sa se apere in procesul initiat de nora.Legea da dreptul nurorii la o cota ce reprezinta dreptul sotului supravietuitor.Si minorul are drepturi in urma decesului tatalui sau.
da stiu, minorul are dreptul sa o mosteneasca pe mama alaturi de noi ceilalti 2 frati...dar nora ce drept sa aiba de moment ce fratele decedat a cedat partea ce i se cuvenea din partea tatalui ...nora ce drepturi are la casa mamei?
Nora nu are nici un drept de mostenire legala cu privire la averea soacrei.
Trebuiesc studiate actele, daca fostul sot decedat nu avea bunuri pe numele sau, nu exista masa succesorala.Casa aflata pe numele mamei nu poate intra in masa succesorala.
da..va multumesc...tocmai asta ziceam a venit in casa cu un minor le a pus la dispozitie casa....acum vrea zestre ca a muncit acolo 8 ani (2 de concubinaj si 6 de casatorie) ....

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire dumitrugj dumitrugj buna ziua! Cum se poate obtine certificatul de mostenitor la un notar dand declaratie pe proprie raspundere ca nu mai exista alti mostenitorii sau cum ? nu se ... (vezi toată discuția)
Anulare la renuntare la mostenire? sch sch Dupa deschiderea succesiunii de la tata, sora face renuntare la mostenire care ii revine fratelui casatorit. Intentia acestui gest e ca, in contrapartida, ... (vezi toată discuția)
Drepturi ce revin in urma decesului parintilor nancyadina nancyadina Parintii mei au avut 3 copii. In urma decesului tatalui in 1994 s-a facut succesiunea iar partea ce mi-a revenit am cedat-o de buna voie fratelui meu care ... (vezi toată discuția)