avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ANULARE Proces verbal - admitere plangere in tot sau ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ANULARE Proces verbal - admitere plangere in tot sau in parte?

Am primit amenda 2700 de ron + suspendarea permisul pe o perioad de 30 de zile doarece nu am declarat accidentul soldat cu avarii in 48 de ore si nu am putut face dovada platii asigurarii bla bla (asa scrie in PV) iar eu aveam asigurare valabila la data producerii accidentului.Am contestat procesul verbal.Aveti ideea?mi se va aman amendat de asigurare sau tot pv`ul ?
Amenda a fost 270 sau 2700?
2700 (27 milioane lei vechi) 2000 pentru rca ...dar eu aveam RCA
Sanctiunea pentru circulatia fara o polita RCA valabila presupune o amenda cuprinsa intre 1.000 si 2.000 lei, precum si retinerea certificatului si placutelor de inmatriculare.

Din cei 2700 lei ,2000 reprezinta lipsa rca ,dar restul ?
Daca instanta de judecata din probele existente la dosar va constatata ca la momentul verificarii detineati asigurarea valabila ,aceasta poate dispune anularea PV contraventie
restul este pentru tamponare....si nedeclarare accident in 48 ore. Daca dovedesc (chiar pot dovedii aveam rca valabil si inca este) se anuleaza intregul PV de contraventie inclusiv restul amenzii de 700 de ron si suspendarea permisului ??
Vi se va reduce amenda cu 2000 lei., pentru restul sunteti bun de plata.

Alte discuții în legătură

Contestare amenda rca lameru lameru Am si si eu o problema, daca ma puteti ajuta cu un sfat: Am mers cu masina unui amic si din graba am uitat sa verific actele, prin Gheorgeni ma oprit un ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda sergiulica111 sergiulica111 Buna ziua,am o nelamurile in legatura cu o amenda.Eu sunt asociat unic al unei firme de taxi.in data de 26.05 unul dintre soferi a tamponat usor o alta masina ... (vezi toată discuția)