avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - masina in depasire, depasirea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - masina in depasire, depasirea interzisa

Buna seara , am fost implicat de curand intr-un accident rutier si am nevoie de cateva pareri din partea d-voastra !

- Ma aflam pe strada Ana Ipatescu (drum secundar) din craiova la intersectie cu blvd 1848( drum prioritar).. am oprit in dreptul semnului de circulatie STOP , m-am asigurat .. am vazut ca din partea dreapta vine un taxi am acordat prioritate de trecere si am virat dreapta intrand pe sensul meu de mers.. din spatele taximetristului , un tip cu un alt autovehicul a intrat in depasire trecand peste linia continua lovindu`ma frontal..la un metru de coltul intersectiei

-Deci, omul a depasit intr`un sector de drum in care depasirea este interzisa..calcand, si implicit depasind linia continua in mine..
Vinovat : eu pt neacordare de prioritate .. vi se pare ceva normal ?

am atastat mai jos link`ul la o schita facuta exact cum s-a intamplat totul !

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
cristo, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:14, 14 Martie 2013
Exista proces-verbal in acest sens?
da.. politia si asiguratorul celui cu matiz m-au scos pe mn vinovat ! cum e posibil asa ceva ... eu aseara puteam sa mor dak nu aveam centura pusa.. cum e posibil ca totul sa mearga pe pile in tara asta ??
cristo a scris:

da.. politia si asiguratorul celui cu matiz m-au scos pe mn vinovat ! cum e posibil asa ceva ... eu aseara puteam sa mor dak nu aveam centura pusa.. cum e posibil ca totul sa mearga pe pile in tara asta ??

Buna ziua,
O situatie asemanatoare (FIX ACEAIASI SITUATIE)a patit-o un coleg de-al meu,si a ramas fara permis pentru ca nu a acordat prioritate de trecere,cei de la politie spun ca la orice schimbare a directiei de mers trebuie sa ne asiguram si sa cedam trecerea, mai mult ,in situatia dumneavoastra aveati stop conform schitei.Cred ca va vor scoate vinovat din pacate,un aspect foarte important este la ce distanta de intersectie sa intamplat accidentul?aici ati putea intoarce ceva,un avocat bun si exista sansa,dar cum legea nu este foarte clara in aceasta tara....putin probabil sa castigati.Mai mult decat atat fiecare va plati in dreptul lui,adica soferul cu matiz va ramane si el fara permis pentru ca a depasit pe linia continua(daca exista martor,dovada),iar dumneavoastra veti ramane fara permis pentru neacordare de prioritate.
Multa bafta
Contestati procesul-verbal in instanta.
intrasem cu toata masina pe sensul meu de mers.. iar cel cu matizul se afla deja pe drumul in care depasirea este interzisa.. mai ales ca din partea stanga nu puteau sa vina masini fiind sens unic.. !! si ca sa ajungeti la o concluzie : politistul care a preluat acest caz mi-a zis ca se poate depasi pe linia continua ..

Alte discuții în legătură

Constatare nedreapta sau cu interes? Otila Otila Buna ziua, Fiind si eu implicata, din nefericire, intr-un eveniment rutier..primul...din 8 ani de condus....as dori o parere cat mai realista si ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate masinii de politie raphaelo raphaelo Buna ziua, Vineri, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile pe motiv de neacordare prioritate (prioritate de dreapta) pentru ... (vezi toată discuția)
Plangere contra p.v.c. a contraventiei depasire coloana vladhone vladhone Dupa ce am citit aici pe forum ce probleme au unii, chiar nu m-ai vroiam sa deschid un alt topic cu problema mea (chiar neinsemnata fata de altele). Dar totusi ... (vezi toată discuția)