avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Transfer mijloace fixe la obiecte de inventar
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Transfer mijloace fixe la obiecte de inventar

In urma inventarierii anuale, comisia a facut un proces verbal de transfer a mijloacelor fixe la obiecte de inventar, mijloace fixe amortizate integral si cu val. mai mica de 1.800 lei. Suntem o institutie publica si va rog sa ma ajutati cu monografia contabila pentru aceast transfer.
Mijloacele fixe care nu mai indeplinesc conditia de valoare impusa de lege, pentru a fi mijloace fixe, pot fi transferate intr-un analitic distinct al mijloacelor fixe, care poate fi denumit "Mijloace fixe de natura obiecteleor de inventar".

214.MFOinv = 214 MF
da, dar conform Ordinului din 1997 pot fi trecute si la obiecte de inventar eu pentru aceasta situatie doream inregistrarile contabile.
Va referiti la Hotararea nr. 909 din 29 decembrie 1997 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 15/1994 privind amortizarea capitalului imobilizat in active corporale si necorporale?

-scoatere din gestiune mijloace fixe integral amortizate:
2814=214 cu valoarea de inregistrare
moment in care valoarea neta contabila a acestora este/devine 0 (zero)

-transferul la categoria obiecte de inventar
303=7xx cu valoare 0(zero)

-cheltuiala in momentul casarii
603=303 cu valoare 0(zero)

Daca considerati ca acestea au o valoare alta decat 0(zero) in momentul transferului, pentru inregistrarea unor valori in contabilitate in aceasta situatie, v-as sugera sa procedati la efectuarea unei evaluari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare completa-cum procedez iuli-ana iuli-ana daca am un mijloc fix complet amortizat trebuie sa fac inregistrarea 2813=2133,de exemplu? (asa am invatat la facultate) si il pastrez in registrul de mijloace ... (vezi toată discuția)
Achizitie soft - inregistrari contabile ionutght ionutght Buna ziua Am achizitionat cu factura 5 calculatoare(1300lei pe buc) si 10 licente windows separat(800lei pe buc). Licentele nu sunt instalate pe ... (vezi toată discuția)
Eroare imobilizari georgianan georgianan 1- am in balanta la 2134 suma 252.10 (s-a cumparat niste catina pt plantat)...suma aceasta este acolo din 2009...acum mi-am dat seama... - la 214 am suma ... (vezi toată discuția)