avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Refuz angajator de a ma primi la munca dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Refuz angajator de a ma primi la munca dupa CCC

Am fost angajata cu cmi pe perioada nedeterminata.Am intrat in crestere copil 2 ani. Pe 12 aprilie 2013 ar trebui sa ma prezint la munca. Angajatorul mi-a transmis verbal ca mi s-a ocupat postul .
1. Cum trebuie sa procedez ca sa-mi obtin toate drepturile si care sunt acelea?
2. In situatia in care intru in somaj si-mi gasesc de munca 2 ore/zi cu contract de mandat si 250 lei net mai beneficiez de somaj?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:28, 13 Martie 2013
Din pacate, daca angajatorul doreste sa inceteze raportul de munca o poate face in baza art. 65 Codul Muncii, respectand insa preavizul de 20 de zile lucratoare. Asta inseamna macar 1 salariu. Verificati in CCM la nivel de unitate daca sunt stipulate salarii compensatorii in caz de disponibilizare. Referitor la somaj, nu puteti beneficia de aceasta prestatie daca aveti contract de mandat fie si 2 ore/zi, pentru ca si acela e un venit impozabil ori, legea cere sa nu aveti niciun venit pt a putea beneficia de somaj.
annabela a scris:

.... legea cere sa nu aveti niciun venit pt a putea beneficia de somaj.

Nu este asa .. legea prevede altceva .. Per a contrario, un somer care beneficiaza de indemnizatia de somaj poate realiza venituri, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare - 500 lei -

Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art.15
...
(2) Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege activitatile economice desfasurate de persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale şi/sau intreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispozitiilor legale speciale.
....

Da, e clar ce scrie in 76/2002 dar atunci AJOFM-urile de ce ne intoxica cu solicitari de adeverinte de la Finante cum ca nu avem niciun venit impozabil?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
annabela, utilizator
Probabil pentru a vedea daca cuantumul acestora depaseste ISR...

@goby

Care este data nasterii copilului?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
Sa verifice daca au sau nu venituri si in caz afirmativ cuantumul lor ...

Alte discuții în legătură

Desfiintare post in ccc-este legala? GABRIELAHUGEANU GABRIELAHUGEANU Buna ziua, as dori sa va intreb daca desfiintareaa postului pe durata concediului de crestere copil este legala, pe motivul restrangerii activitatii? Care sunt ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa concediul de crestere copil de 2 ani raluka_pl raluka_pl Situatia mea concreta: am ales concediul pentru cresterea copilului pe perioada de 2 ani, inainte de nasterea copilului eram angajata cu ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)
Sfarsit ccc, incadrare la alt post hajnyci hajnyci Buna ziua, La data de 01.03.2015 copilul mea va implini 2 ani, sunt in CCC de pana la 2 ani. In cazul reluarii activitatii angajatorul vrea sa imi ofere un ... (vezi toată discuția)