avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formularul 205
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formularul 205

Ca salariat in cadrul serviciului "Resurse umane", cum si ce eliberez la cererea angajatilor pentru anul 2012 in loc de fise fiscale, de exemplu pentru imprumut la banci, etc.


Interventie moderator:
Am rugamintea ca pe viitor sa evitati scrierea cu majuscule in forumul Avocatnet..
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 13:41, 13 Martie 2013
Potrivit art. 59 Cod Fiscal:

(2) Platitorul de venituri este obligat sa elibereze contribuabilului, la cererea acestuia, un document care sa cuprinda cel putin informatii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat in cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat si retinut. Documentul eliberat contribuabilului, la cererea acestuia, nu reprezinta un formular tipizat.
Cu mentiunea ca unele banci au deja formular tipizat pentru aceste informatii pe care il inainteaza pentru completare, impreuna cu formularul de adeverinta.
@mirela_durnea

Nu sunteti obligat sa completati un formular creat de banci...
Eu am completat unul chiar zilele trecute, nici nu m-am gandit sa refuz atat timp cat formularul prevedea exact datele specificate in Codul fiscal, dar presupun ca daca refuzam, salariatul putea avea probleme la banca?

Credeti ca daca pentru banca emit eu o adevrinta care sa contina datele solicitate de ei, s-ar putea sa o accepte? :)
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Mirela Durnea - Expert contabil, Contabil
Eu special refuz formularele bancilor pentru ca desi legea spune ca formularul nu este unul tipizat, ei incearca sa il faca tipizat si isi pun in plus alte informatii pe care legea nu le cere si care ne fac sa pierdem timpul completandu-le. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisele fiscale mai sunt obligatorii? laura1720022000 laura1720022000 Buna ziua, In fiecare an, eu ca salariat, am primit o fisa fiscala pentru anul in urma. Nu sunt sigura dar am inteles ca aceste fise fiscale nu mai sunt ... (vezi toată discuția)
Declaratie informativa ale2012 ale2012 buna seara. sotul meu a lucrat la un economat 2 ani de zile, la care daca a avut nevoie de o hartie pentru banca nu ia facut concediu nu ia dar si nici nu ii ... (vezi toată discuția)
Fise fiscale Radu Aura Radu Aura Am completat si transmis D205, insa nu imi este clar daca mai trebuie intocmite fisele fiscale pentru salariati. Ma puteti ajuta sa clarific aceasta problema? (vezi toată discuția)