avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Suma datorata de salariat unei banci, retinuta pe ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Suma datorata de salariat unei banci, retinuta pe statul de plata

Va rog un raspuns daca se poate la urmatoarea problema: am primit de la banca (nu dam numele) o instiintare ca angajatul nostru nu si-a platit rata la creditul sau de nevoi personale.
Banca imi cere sa-i retin suma restanta + in fiecare luna suma aferenta ratei lunare pana cand se stinge creditul . citez :,, pana la confirmarea din partea nostra referitoare la achitarea sumelor datorate,,
Sunt obligata sa fac acest lucru ? Sau e nevoie de titlu executoriu pt asta ?
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: camelia adina , utilizator 15:41, 13 Martie 2013
Nu sunteti obligata.

Potrivit art. 169 alin. (1) Codul muncii, nicio retinere din salariu nu poate fi operata, in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege.

Numai daca primiti un titlu executoriu de la un executor judecatoresc puteti sa operati retinerea.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Dragos Stefan, Consultant resurse umane
pe minunea asta de hartie scrie :,, conform art 52 din legea 93/2009 contractele de credit incheiate de institutia financiara nebancara constituie titluri executorii,, este un IFN SA
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Titlu executoriu nu este emis de catre executorul judecatoresc ..... solicitarea bancii trebuie sa fie insotita de catre copia titlului executoriu ...
Va multumesc !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Ce se intampla in cazul adeverintelor prin textul/continutul carora angajatorul se obliga sa faca retineri in caz de neplata? Si in acest caz este nevoie de titlu executoriu?
Copia titlului executoriu poate fi copia contractului in speta de mai sus?

Alte discuții în legătură

Poprire primita de la o institutie financiara nebancara Simo1 Simo1 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: am primit pe adresa firmei pentru un angajat o \"instiintare de plata prin retinerea din veniturile ... (vezi toată discuția)
Poprire salariala -credit ifn mariusgsl mariusgsl O angajata a societatii noastre are inregistrate debite la plata ratelor catre SC COFIDIS IFN SA. Ni s-a trimis o adresa prin care ni se solicita ... (vezi toată discuția)
Firma recuperari creante. este legal ? adriana_25 adriana_25 In urma neplatii unor rate la o banca, o firma recuperari creante COFIDIS IFN S.A., ne-a solicitat noua, care suntem tert poprit in acest caz, sa oprim o ... (vezi toată discuția)