avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Export cherestea catre persoana fizica din U.E.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Export cherestea catre persoana fizica din U.E.

Am un client din Italia care vrea sa cumpere cherestea de la firma mea din Romania si sa o duca in Italia cu un transportator x. Eu ce documente trebuie sa-i dau respectivului ? Pana acum nu am vandut lemn decat in tara . Stiu ca trebuie sa ma inscriu in Registrul Operatorilor intracomunitari - la fisc , dar mai departe ? Mai e necesara licenta de export si aviz fito-sanitar(asa am mai gasit niste postari pe net- dar erau cam vechi )?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:13, 13 Martie 2013
Nu va trebuie licenta de export si nici aviz fito-sanitar pentru schimburile intracomunitare.
deci doar trebuie sa ma inscriu in Reg Op intracomunitari , nu?
Dar ca documente ce trebuie sa le dau in momentul in care livrez marfa ( transportul auto nu-l fac eu )?
Va mai trebuie un certificat de origine pentru cherestea, ultima oara se lua de la camera de comert.
Inteleg ca vindeti catre o persoana fizica. In acest caz facturati cu T.V.A. si nu trebuie sa va inscrieti in R.O.I. daca nu mai aveti si alte tranzactii care ar impune acest lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare danuuu danuuu Doresc sa aduc produse de curatenie din Spania pentru a fii vandute in romania si as dorii sa stiu care sun autorizatiile sau ce trebuie sa fac ca sa fiu in ... (vezi toată discuția)
Import din ucraina savincostin savincostin va rog sa ma ajute cineva cu raspunsul la o intrebare ce documente sunt necesare pentru importul de tarate di ucraina? Am un srl. va multumesc (vezi toată discuția)
Acte necesare pt importul de alimente miromania2000 miromania2000 buna ziua as dori sa import din uniunea europeana produse alimentare, dulciuri ambalate,seminte de floarea soarelui ,ulei si a.m.d si nu stiu unde sa ma duc ce ... (vezi toată discuția)