1. PÃRŢILE CONTRACTANTE
Art. 1 Asociaţia de Proprietari Scala , cu sediul în ......., str. ..... nr. ...., sc...., et....., CUI ........., reprezentată prin dl.....................................................Preşedinte al Comitetului Executiv
ªi
Dl. ............................................. din ......., str. .............., nr....., bl. ..........., sc...., Et. ...., ap. ..... în calitate de Cenzor.
2. OBIECTUL CONTRACTULUI
Art. 2. Obiectul prezentului contract constă în mandatarea domnului ................................................
(cenzor) conform hotărârii Adunării Generale (sau Decizia Comitetului Executiv) din data de...................... ..., să exercite funcţia de cenzor conform legislaţiei in vigoare.
3. DURATA CONTRACTULUI
Art. 3. Durata prezentului contract este de 2 ani, începând de la .............
Durata prezentului contract poate fi mai mică în cazul demisiei sau alegerii altui Cenzor conform legislaţiei în domeniu. Prelungirea mandatului se poate face numai prin votul membrilor asociaţiei în adunarea generală de alegeri.
4. OBLIGAŢIILE PÃRŢILOR CONTRACTANTE
Art. 4. Cenzorul:
Coordonează întreaga activitate financiar-contabila a asociaţiei, colaborând cu preşedintele, membrii comitetului şi administratorul asociaziei. Are acces fără limitare la toate documentele asociaţiei pentru verificarea legalităţii lor. Atribuţiunile concrete se stabilesc prin fişa postului ataşată acestui contract.
Art. 5. Preşedintele asociaţiei
Preşedintele asociaţiei de proprietari colaborează cu cenzorul şi-l sprijină în activitate pentru punerea în aplicare a hotărârilor adunării generale, precum şi aplicarea deciziilor comitetului executiv.
5. REMUNERAREA CENZORULUI
Art. 6. Pentru activitatea efectuată în baza prezentului contract, în limitele împuternicirii conferite de adunarea generală şi de legislaţia în vigoare, cenzorul va primi o indemnizaţie de .... lei net lunar. Administratorul va calcula o sumă brută din care se vor reţine la sursă şi achita impozitul (16% pe venit) şi eventualele taxe conform legislaţiei actuale sau viitoare, ţinând cont şi de statutul cenzorului (pensionar, angajat etc), făcând viramentele la stat.
Art. 7. Indemnizaţia se va achita lunar la data de.................
6. ÎNCETAREA CONTRACTULUI
Art. 8. Actualul contract poate inceta in urmatoarele situatii, conform legislatiei:
- prin expirarea duratei contractului
- prin imposibilitate de executare în condiţii de forţă majoră
- prin renunţarea la această funcţie în urma unui preaviz de 30 zile;
- prin alegeri anticipate conform reglementărilor în vigoare
7. FORŢA MAJORÃ
Art. 9. Forţa majoră exonerează de răspundere părţile în cazul neexecutării parţiale sau totale a obligaţiilor asumate prin prezentul contract. Prin forţă majoră se înţelege un eveniment independent de voinţa părţilor, imprevizibil şi insurmontabil, apărut după încheierea contractului şi care împiedică părţile să execute total sau parţial obligaţiile asumate.
8. LITIGII
Art. 10. Orice litigiu decurgând din sau în legătură cu acest contract, inclusiv referitor la încheierea, executarea ori desfiinţarea lui, nesoluţionat la nivelul comitetului executiv, condus de preşedinte, se va soluţiona prin hotărâre în Adunarea generală a proprietarilor.
9. CLAUZE FINALE
Art. 11. Prezentul contract poate fi modificat / completat doar în urma acordului exprimat în scris al părţilor contractante.
S-a încheiat astăzi, ........................ în 2(două) exemplare: unul pentru Cenzor şi un exemplar pentru Preşedintele asociatiei.
In situatia in care cenzorul ales este membru CECCAR activ, proprietar in imobilul in cauza , dar si salariat la o societate comerciala,contractul de mandat este asimilat unui contract de munca cu timp partial si se depune D112 lunar si se platesc toate contributiile aferente.
dar daca incheiem un contract de mandat cu un PFA - membru CECCAR ?
Atunci se cheama ca este contract civil. Specificati in el ca impozitul si contributiile catre ANAF le plateste PFA, asociatia achitand acestuia doar valoarea contractului fara alte obligatii.
E mai simplu.