Buna ziua,eu sunt cetatean roman cu domiciliul in Marea Britanie,prietenul meu este in Maroc,acolo el este divortat,vrem sa ne casatorim aici in Marea Britanie,va rog sa imi spuneti ce demersuri si de ce documente avem nevoie pentru a legaliza casatoria.Va multumesc anticipat.
Pentru a incheia formalitatile de casatorie in alta tara decat cea de origine va trebui sa indepliniti procedura stabilita de tara unde se oficializeaza casatoria. Ulterior, daca veti reveni in Romania va trebui sa transcrieti in termen de 6 luni certificatul de casatorile la autoritatile din Romania pentru recunoastere.
Cetăţenii români pot cere transcrierea, direct (personal) sau prin împuternicit cu procură specială, autentificată, în ţară de un notar public, iar în străinătate de oficiul consular român din statul de reşedinţă sau de un notar public din străinătate, situaţie în care procura trebuie să conţină Apostila conform Convenţiei de la Haga din 1961 (dacă statul de reşedinţă este semnatar a convenţiei de la Haga). Cererea se depune la primaria localităţii în raza căreia au avut ultimul domiciliu iar dacă nu au avut vreodată domiciliul în România, la Primăria Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti