buna ziua, va rog sa ma ajutati!
Fratele fiind minor (16 ani) a urcat la volanul automobilului meu si a lovit cu oglinda masinii un pieton care traversa neregulamentar strada tot acest pieton fiind in stare de ebrietate avansata.
Oprindu-se la locul accidentului fratele a fost brutal scos din masina si luat la bataie de 4 barbati maturi care se aflau la acel moment pe trotuar, ulterior ajungind la spital si internat in sectia de reanimare.
La spital a fost internat si a primit ingrijire timp de 8 zile, cu prelungirea timp de o luna a tratamentului la domiciliu.
Diagnosticul clinic la externare a fost:TCCA, inchisa.Comotie cerebrala.Contuzia organelor interne.Contuzia tesuturilor moi a capului, nasului si regiunii abdominale.Sindrom convulsiv.A 2-a zi dupa intimplare am depus plingere la politie si timp de 3 saptamini nu am fost vizitati de nici un coloborator de politie sau oricare al organ. Astazi fratele impreuna cu mama au fost chemati la politie pentru declaratiile fratelui, unde tot astazi politia nia informat ca ei deja au executat expertiza medico-legala a fratelui si ea este urmatoarea: Trauma cranio-cerebrala acuta inchisa manifestata prin comotie cerebrala, edem a tesuturilor moi regiunea nasului care au fost cauzate in rezultatul actiunii traumatice a unui obiect dur, posibil in timpul si circumstantele indicate, conditioneaza dereglarea sanatatii de scurta durata si in baza acestui criteriu se califica ca vatamare corporala usoara.
Spunetimi va rog avind in vedere ca persoanele care l-au agresat sunt persoane care au influenta asupra organelor de drept din regiune, am motive sa cred ca careva dovezi care ar arata vinovatia lor pot fi falsificate sau cumparate ma refer aici la certificate medicale, expertize s.a.m.d. este posibil ca diagnosticul fratelui meu sa se califice ca vatamare corporala usoara?
si daca expertiza medico-legala putea fi efectuata fara a fi anuntati si inainte de se vedea partea vatamata sau inainte de afi interogata?
Mai tin sa mentionez ca pietonul lovit de frate a primit ingrijiri medicale iar tratamentul prescris a fost achitat de noi, traumele primite fiind usoare.
expertiza medico-legala a fratelui este urmatoarea: Trauma cranio-cerebrala acuta inchisa manifestata prin comotie cerebrala, edem a tesuturilor moi regiunea nasului care au fost cauzate in rezultatul actiunii traumatice a unui obiect dur, posibil in timpul si circumstantele indicate, conditioneaza dereglarea sanatatii de scurta durata si in baza acestui criteriu se califica ca vatamare corporala usoara.
Fratele fiind minor (16 ani) a urcat la volanul automobilului meu si a lovit cu oglinda masinii un pieton care traversa neregulamentar strada tot acest pieton fiind in stare de ebrietate avansata.
Nu poate fi angajata raspunderea penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, in sensul art. 184 din Codul penal ( cel care a nesocotit normele rutiere este pietonul).