M-am uitat si eu aseara prin lege si tot nu m-am lamurit cu o chestie. Sa-mi scuzati prostia (daca este cazul) intrebarilor mele, dar sunt in dubii. Intr-adevar in lege scrie ca angajatorul este obligat sa accepte cererea, insa este vorba de 2 joburi. Daca se intoarce la scoala inseamna ca va avea oficial 2 joburi. Medical sau prenatal nu poate lua de la amandoua, cel putin nu reiese asta de nicaieri.. dilema noastra e tocmai aici: daca se intoarce la scoala cum sa faca astfel incat sa ramana cu ambele joburi pana in momentul nasterii copilului, astfel incat varianta postului din scoala sa ramana deschisa... jobul la privat vine cu partea financiara dar cum au patit multe cunostinte, la intoarcerea din CCC te tin putin si apoi te dau afara ca nu tin postul blocat, pe cand la scoala e mai stabil...
OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate prevede:
Art. 33. - Pentru persoana asiguratã care se aflã în douã sau mai multe situaţii prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform prezentei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator.
....
Art. 36. -
(1) Calculul şi plata indemnizaţiilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se fac pe baza certificatului de concediu medical eliberat în condiţiile legii, care constituie document justificativ pentru plată.
(2) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul.
....
Asadar, toti angajatorii platesc indemnizatiile de incapacitate temporara de munca pentru salariatul care are cumul de functii
Normele de aplicare a OUG 158/2005 dispun :
Art. 72. - (1) Pentru persoana care se aflã în douã sau mai multe situaţii dintre cele prevãzute la art. 1 alin. (1) lit. A şi B din Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr. 158/2005, aprobatã cu modificãri şi completãri prin Legea nr. 399/2006, cu modificãrile şi completãrile ulterioare, şi care desfãşoarã activitatea la mai mulţi angajatori, la fiecare fiind asiguratã conform acestei ordonanţe de urgenţã, indemnizaţiile se calculeazã şi se plãtesc, dupã caz, de fiecare angajator. În aceastã situaţie primele douã exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintã spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celãlalt/ceilalţi angajator/angajatori se prezintã cele douã exemplare în copii certificate de cãtre medicul prescriptor.
(2) Pe copiile certificate se va înscrie «Conform cu originalul» şi se va aplica ştampila unitãţii, parafa şi semnãtura medicului prescriptor, precum şi, dupã caz, parafa şi semnãtura medicului şef de secţie, în cazul concediului medical acordat la externare pentru o perioada mai mare de 7 zile.
(3) Angajatorii plãtitori au obligaţia respectãrii prevederilor art. 1.