avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de boala mentinuta pe nedrept
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de boala mentinuta pe nedrept

Buna ziua, am o intrebare.. eu lucrez in Italia si am un coleg care in Romania e pensionat de foarte mult timp pe caz de boala, anual in lunile mai-iunie merge la 'comisie' unde i se face o 'reevaluare' dar nu i se face nimic, da o spaga.. omul nu este bolnav, as dori sa imi spuneti unde pot face o reclamatie, i-am facut poze la contractul de munca, ultimul fluturas de salariu ... etc. Daca nu m-am adresat unde trebuie, imi cer scuze. O zi buna !
In ce grad de invaliditate este incadrat colegul dvs?Daca este incadrat in gradul 3 de invaliditate poate sa lucreze cu jumatate de norma, 4 h/zi.
Nu, nu este gradul 3, este 2 sau 1 .. el s-a dat de gol, si + de asta chiar de ar fi gradul 3, noi lucram si 200 de ore pe luna, iar pe fluturasul de salariu scrie si orele de munca.dar sigur nu este gradul 3
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca are un contract individual de munca va fi depistat pana la urma de Casa de Pensii si va fi obligat sa restituie pensia incasata necuvenit.

2. Daca doriti puteti face o sesizare chiar la Casa de Pensii pentru ca, intr-adevar, ceea ce face el este ilegal si, din cauza unora ca el, unii oameni bolnavi cu adevarat nu pot obtine o pensie.
Domnule Tudor Valeriu va multumesc pentru mesaj, el mai are de gand sa stea maxim un an, este de 7 ani aici si nu a fost depistat, el sta la tara, in Cartojani jud Giurgiu, la casa de pensii unde mai exact pot face sesizare? Eu la sfarsitul lunii asteia ma duc in vacanta in Romania, sa ma prezint acolo cu pozele? M-ar ajuta si un mail unde sa pot trimite sesizarea si cu pozele atasate, il pot filma si cand lucreaza.Legat de pct 2 de la dvs, cu totul si cu totul adevarat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
buna ziua as dori si eu sa stiu unde pot sa fac o sesizare cu privire la o persoana care ia pensie de handicap de gradul 3 ne fiind bolnava tin sa precizez ca este sanatoasa tun si are gospodarie mare pe care o intretine singura va rog sa imi raspundeti ce pot sa fac ca sa nu mai ia pensie de pomana ne fiind bolnava

In situatia in care persoana pe care doriti sa o reclamati beneficiaza de pensie de invaliditate, va informam ca reclamatiile se fac la comisia de expertiza medicala a judetului de domiciliu, precizand datele dvs. de identificare cat si cele ale persoanelor reclamate.
Daca aceasta beneficiaza de indemnizatie pentru persoana cu handicap, puteti face reclamatie la Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap.
08-11-2011 14:05

Sursa:

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Contestatie impotriva deciziei luate de inemrcm adicoman adicoman BUNA SEARA . MAMA MEA E PENSIONATA PE CAZ DE BOALA DE 13 ANI CU DIAGNOSTICUL SINDROM DEPRESIV PE FOND DISTONIC SI IN URMA EVALUARII DE INSTITUTUL INEMRCM I ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala Cami cami Cami cami Unde se face contestatie pentru tăierea pensiei de boala? (vezi toată discuția)
Conditii pensionare - persoane cu dizabilitati - 2016 florintb florintb Bun gasit, Sunt o persoana cu dizabilitati gradul 2, accentuat (din nastere) si am 39 ani. Sunt angajat din anul 2006, in domeniul IT. In acelasi timp, ... (vezi toată discuția)